دوشنبه، دی ۲۶، ۱۳۹۰

پیشرفت فناوری اسرار مومیایی ها را بر ملا می سازد


پیشرفت فناوری اسرار مومیایی ها را بر ملا می سازد
http://www.voanews.com/persian/news/Mummies_Egypt-2012-15-01-137378003.html

امروزه مومیایی ها مردم آمریکا را مجذوب خود کرده اند. آنها برای دیدن گنجینه های نهفته در آرامگاه تات شاه هجوم می آورند و در عین حال از تماشای دیگر مومیایی ها در سایر موزه ها نیز غافل نمی شوند.

از سال ۱۹۳۲ که برای نخستین بار فیلم «مومیایی» به تماشاگران عرضه شد، مومیایی ها همیشه نزد مردم محبوبیت ویژه ای داشته اند.

سلیمه اکرام مصر شناس و استاد دانشگاه آمریکایی در قاهره می گوید تمدن باستانی مصر هزاران سال است که مردم را مجذوب و مبهوت خویش کرده است.

اکرام که در ساخت نمایشگاه «زندگی ابدی در مصر باستان» در موزه ملی تاریخ طبیعی واقع در واشنگتن دست داشته است می گوید:«هزارن سال پیش حتی یونانی ها و رومی ها به صورت گردشگر از مصر دیدن می کردند.»

وی می گوید: «من امیدوارم که مردمی که با تاریخ و تمدن مصر باستان آشنا می شوند به مومیایی ها تنها به عنوان افراد مرده نگاه نکنند. بلکه بیشتر به نحوه زندگی آنها در گذشته توجه کنند.»

مومیایی ها ده ها سال است که در موزه های ایالات متحده آمریکا برای دیدن عموم به نمایش گذاشته می شوند ولی از سال گذشته تا کنون همه آنها از معرض دید عموم برداشته شده اند و مردم بی صبرانه منتظر بازگشت آنها هستند.

بنا به گفته برونو فرولیچ، انسان شناسی که در آزمایشگاه مومیایی ها را اسکن می کند، امروزه تعداد مومیایی ها برای نمایش افزایش یافته و با کمک فن آوری هایی مانند سی تی اسکن می توان نتیجه گرفت که آنها چه کسی بوده اند و چگونه زیسته اند.

او می گوید: «با کمک تصاویر بدست آمده از سی تی اسکن می دانیم که مومیایی در چه سنی مرده است، چه جنسیتی داشته و ساختار استخوان بندی وی چگونه بوده است. از همه این اطلاعات نتیجه می گیریم که آنها چگونه زیسته اند.»

با کمک این فن آوری نیز یک فیلم سه بعدی بنام «مومیایی: اسرار آرامگاه» ساخته شده که در موزه جدید هنرهای زیبا در ریچموند ویرجینیا به نمایش درآمده است.

تماشای این فیلم مقدمه ای برای بازدید بیش از ۱۰۰ اثر مکشوفه در این نمایشگاه فراهم می کند. همه این آثار از موزه بریتانیا وام گرفته شده اند.

در مجموع چهار مومیایی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده اند که تمامی آنها در باندپیچی اصیل خود قرار دارند. این مومیایی ها یکی از جذابیت های عمده این نمایشگاه هستند.

دیدن انسان هایی که ۳ هزار تا ۳۵۰۰ سال پیش می زیستند برای هیچکس خالی از لطف نیست.


iran#

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ