دوشنبه، اردیبهشت ۲۸، ۱۳۹۴

یادداشت شادی صدر درباره تحقیقات "جنسیت ایکس"

یادداشت شادی صدر درباره تحقیقات "جنسیت ایکس"
http://iranscope.blogspot.com/2015/05/blog-post_18.html

درست در همین روز خاص باید بگویم که راستش حالم به هم می خورد از این همه ترحم و قربانی سازی درباره هم‌جنس‌گرایان و ترنس‌جندرها؛ از این حیوونکی ساختن‌ها از "اینایی" که خودکشی می کنند و مشکل روانی دارند و در بچگی بهشون تجاوز شده و بابای عوضی داشته‌اند و... این تصویر بدبخت و بیچاره و طفلکی که رسانه‌های غیرحرفه ای و روانشناس‌های دوزاری که به زبان فارسی هر چی دلشان می خواهد می‌گویند بدون اینکه نظارتی بالای سرشان باشد، می‌سازند. راستش خیلی افتخار می کنم که در طول سه سال گذشته، به خاطر همراهی در کار تحقیقی که امروز، حاصلش تحت عنوان "جنسیت X" منتشر شده، خیلی یاد گرفتم. به‌خصوص از مقاومت بچه های ترنس و هم‌جنس‌گرا در مقابل جامعه منحرف و منحطی که تا این حد تحت فشارشان می گذارد، حتی کسانی که مثلا مدافع حقوق‌شان هستند. کاش از بی سوادی‌تان خجالت بکشید و دکان کاسبی کثیفتان را جمع کنید. کاش کلا دفاع نکنید دوست عزیز، چون گند می زنید! کارهای خوبی مثل جنسیت X که تصویر قربانی و بدبخت و روانی نمی سازد از کسانی که گرایش جنسی و هویت جنسیتی شان با غالب جامعه متفاوت است، خیلی کم است. حیف که هم بی سواد هستید و هم حاضر نیستید کمی بخوانید و یاد بگیرید.

منبع:
https://www.facebook.com/shadisadr2012/posts/798434323604865




-------------------------------------------------------

شادی امین: "جنسیت X" منتشر شد.
سه سال تحقیق مستمر دیروز به بار نشست و امروز در اختیار شماست.
دیشب از هیجان خوابم نبرد. یکی از مهم‌ترین آرزوهای زندگیم جامه عمل پوشید. آرزوی مستند کردن این دوره تاریخ همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها در ایران. آرزوی ثبت فریادها و ناله‌ها.
آرزوی اینکه دیگران بشنوند و بخوانند، شاید که از این رهگذر گامی به سوی جامعه‌ای انسانی‌تر برداشته شود.
فکر می‌کنم وقتی نسخه چاپیش که در راه است، به‌دستم برسد، کودک درونم، باز سر بر آورد و کتاب را مثل لباس عید دوران بچگی‌‌ام به زیر بالشم بگذارد، به این امید که کابوس شبانه‌ام از یاد آوری خاطراتی که برایم در طول این تحقیق بازگو شدند، بدل به رویایی از جهانی نوین و انسانی شوند.
رویای اینکه دیگر کسی با ترس برای انجام مصاحبه نیاید و وقتی گوش شنوا و قابل اعتمادی را در مقابل خود دید، دردهایش امانش نبُرد و اشکهایش به پهنای صورتش جاری نشود.
رویای اینکه با همه راویان این تحقیق روزی در ایران و در فضایی فارغ از سرکوب تدارک یک سفر دست جمعی ببینیم، به کوه و دشت بزنیم و در دو اتوبوس بزرگ راهی جاده‌ها شویم و در راه آواز بخوانیم و برقصیم و یکدیگر را در آغوش کشیم. شش رنگ و من به اجرای چنین آرزویی دل بسته ایم.
اگر دوستان دیگری هم دوست دارند در این سفر همراه ما باشند، از حالا ثبت نام کنند ‎smile emoticon‎
توضیحات بیشتر در مورد کتاب:
http://6rang.org/2561
این هم لینک کتاب "جنسیت X"، تجربه زیست همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها در ایران:
http://6rang.org/wp-content/uploads/2015/05/Jensiat-X.pdf
همه دوستانی که نشستند و تجربیاتشون رو بازگو کردند، قهرمانان این کتاب هستند. دستشون درد نکنه

منبع:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153308443044521&set=a.10151104680074521.457500.828594520&type=1



--------------------------------------------------------

یادداشت شش رنگ درباره "جنسیت ایکس"

"جنسیت X، تجربه زیست همجنس‌گرایان و ترنسجندرها در ایران"، همزمان با روز جهانی مبارزه با هموفوبیا و ترنس‌فوبیا منتشر شد. این کتاب، حاصل تحقیقی سه ساله و مصاحبه عمیق با ۱۰۵ تن از اعضای جامعه اقلیت‌های جنسی ایرانی در ایران، ترکیه و سایر کشورهاست.
جنسیت X، که شادی امین آن را به رشته تحریر درآورده است، برای نخستین بار، روایتی از درون خود جامعه ال جی بی تی، است که تجربه عینی روزمره زندگی نویسنده و همکاران وی در ایران را با تحقیقی جامع گره می زند و آن را در یک بستر تئوریک عرضه می کند. در این کتاب، نویسنده از نظریات جودیت باتلر و میشل فوکو برای تبیین چالش‌های روزمره زندگی در جامعه‌ای عمیقا دوجنس‌گونه بهره گرفته است. در عین حال، اصول حقوق بین الملل، برای روشن کردن اینکه چگونه حقوق اولیه همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها در ایران نقض می شود به دقت بررسی و قوانین ایران با آن محک زده شده است.
یکی دیگر از ویژگی‌های “جنسیت X” این است که جنبه های مختلف زیست غیردگرجنسگرایانه را در کشوری مثل ایران بررسی کرده است و به موضوعاتی چون خشونت‌های خانوادگی و اجتماعی، ازدواج اجباری، قوانین مربوط به حجاب و مبدل پوشی، برخورد نیروی انتظامی و نهادهای آموزشی و نیز، خشونت علیه همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها در نظام روانشناسی و پزشکی می پردازد که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
یافته‌های این کتاب به روشنی نشان می‌دهد که در ایران، برای خلاصی یافتن از معضل وجود افراد دارای هویت جنسیتی و گرایش جنسی متفاوت با گفتمان سرکوبگر موجود و تبدیل آنها به انسان‌های “نرمال” (زن و مرد دگرجنسگرا)، دو راه حل پیش روی آنها گذاشته می‌شود: یا با پذیرش درمان‌های ترمیمی که غیرانسانی و از مصادیق شکنجه پزشکی است، گرایش جنسی خود به هم‌جنس را معالجه کنند و یا، به عنوان بیمار مبتلا به اختلال هویت جنسیتی، طبقه‌بندی شده و وادار به طی روند تغییر جنسیت می‌شوند که شامل هورمون‌درمانی‌هایی با عوارض غیرقابل بازگشت و مجموعه عمل‌هایی که به عقیم‌شدن انجامیده و آثار بسیار سوء جسمانی دارند، می‌شود. عدم پذیرش هر یک از این “راه حل” ها که با موازین و استاداردهای بین المللی حقوق بشر منطبق نیستند، برای بیشتر افراد هم‌جنس‌گرا یا ترنس‌جندر، زندگی زیر سایه انکار هویت، تحقیرشدگی، خشونت خانوادگی و ترس دائم از آشکارشدن و طرد اجتماعی و تهدید و بازداشت را به همراه خواهد آورد.
این تحقیق نشان می دهد که مجموعه شرایط زیست هم‌جنس‌گرایان و ترنس‌جندرها، در خانواده، جامعه، نظام مشاوره و پزشکی و در مقابل نهادهای رسمی به‌گونه ای است که وجود رضایت آگاهانه و مختارانه را در هرگونه انتخابی برای تغییر جنسیت، به طور جدی مورد تردید قرار می‌دهد. مصاحبه‌های متعدد این کتاب همچنین آشکار می‌سازد که حتی کسانی هم که تن به عمل‌های تغییر جنسیت می‌دهند، اگرچه از گزند مستقیم قوانین تبعیض‌آمیز و خشن علیه اقلیت‌های جنسی دور خواهند شد، اما در بیشتر موارد قادر به زدودن “داغ ننگ” متفاوت بودن با آنچه ساختار قانونی و فرهنگ حاکم، “طبیعی” می‌دانند، از پیشانی خود و کسب وجهه اجتماعی که برای یک زندگی عادی لازم است، نخواهند بود.
بخش‌های مهمی از کتاب جنسیت X به روند تغییر جنسیت و نحوه برخورد مشاوران، روان‌پزشکان و پزشکان جراح با اشخاص دارای گرایش جنسی یا هویت جنسیتی متفاوت اختصاص دارد. این کتاب، نقش نظام پزشکی و روانشناسی را در نقض حقوق همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها به روشنی نشان می دهد و سعی در پاسخگو کردن پزشکان، روانشناسان و روان‌پزشکان در قبال عدم تطبیق رفتارها و تشخیص‌هایشان با استانداردها و موازین بین المللی دارد.
این کتاب دعوتی است برای به چالش کشیدن تعاریف تا کنونی در مورد جنس و جنسیت، و در عین حال فراخوانی منحصر به فرد است در اعاده حیثیت از جامعه اقلیت جنسی در ایران و ثبت تاریخ و روایات آنان.
کتاب جنسیت X، انتشارات مشترک شش رنگ (شبکه لزبین ها و ترنس‌جندرهای ایرانی) و عدالت برای ایران است. نسخه آنلاین آن در این لینک قابل دسترسی است:
http://6rang.org/wp-content/uploads/2015/05/Jensiat-X.pdf
و برای دریافت نسخه چاپی، می‌توانید با این ای میل تماس بگیرید: info@6rang.org

منبع:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=911922492203157&id=615616691833740&substory_index=0



--------------------------------------------------------


عدالت برای ایران: انتشار جنسیت X، روایتی از درون درباره تجربه زیست همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها در ایران
http://justice4iran.org/persian/j4iran-activities/gender-x-lgbt-2

عدالت برای ایران، ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴: «جنسیت X، تجربه زیست همجنس‌گرایان و ترنسجندرها در ایران»، هم‌زمان با روز جهانی مبارزه با هموفوبیا و ترنس‌فوبیا منتشر شد. این کتاب، حاصل تحقیقی سه ساله و مصاحبه عمیق با ۱۰۵ تن از اعضای جامعه اقلیت‌های جنسی ایرانی در ایران، ترکیه و سایر کشورها است.

جنسیت X، که شادی امین آن را به رشته تحریر درآورده است، برای نخستین بار، روایتی از درون خود جامعه ال جی بی تی، است که تجربه عینی روزمره زندگی نویسنده و همکاران وی در ایران را با تحقیقی جامع گره می زند و آن را در یک بستر تئوریک عرضه می‌کند. در این کتاب، نویسنده از نظریات جودیت باتلر و میشل فوکو برای تبیین چالش‌های روزمره زندگی در جامعه‌ای عمیقا دوجنس‌گونه بهره گرفته است. در عین حال، اصول حقوق بین‌الملل، برای روشن کردن اینکه چگونه حقوق اولیه همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها در ایران نقض می‌شود به دقت بررسی و قوانین ایران با آن محک زده شده است.

این تحقیق نشان می‌دهد که مجموعه شرایط زیست هم‌جنس‌گرایان و ترنس‌جندرها، در خانواده، جامعه، نظام مشاوره و پزشکی و در مقابل نهادهای رسمی به‌گونه‌ای است که وجود رضایت آگاهانه و مختارانه را در هرگونه انتخابی برای تغییر جنسیت، به طور جدی مورد تردید قرار می‌دهد.

یکی دیگر از ویژگی‌های «جنسیت X» این است که جنبه‌های مختلف زیست غیردگرجنسگرایانه را در کشوری مثل ایران بررسی کرده است و به موضوعاتی چون خشونت‌های خانوادگی و اجتماعی، ازدواج اجباری، قوانین مربوط به حجاب و مبدل پوشی، برخورد نیروی انتظامی و نهادهای آموزشی و نیز، خشونت علیه همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها در نظام روانشناسی و پزشکی می پردازد که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

یافته‌های این کتاب به روشنی نشان می‌دهد که در ایران، برای خلاصی یافتن از معضل وجود افراد دارای هویت جنسیتی و گرایش جنسی متفاوت با گفتمان سرکوبگر موجود و تبدیل آنها به انسان‌های «نرمال» (زن و مرد دگرجنسگرا)، دو راه حل پیش روی آنها گذاشته می‌شود: یا با پذیرش درمان‌های ترمیمی که غیرانسانی و از مصادیق شکنجه پزشکی است، گرایش جنسی خود به هم‌جنس را معالجه کنند و یا، به عنوان بیمار مبتلا به اختلال هویت جنسیتی، طبقه‌بندی شده و وادار به طی روند تغییر جنسیت می‌شوند که شامل هورمون‌درمانی‌هایی با عوارض غیرقابل بازگشت و مجموعه عمل‌هایی که به عقیم‌شدن انجامیده و آثار بسیار سوء جسمانی دارند، می‌شود. عدم پذیرش هر یک از این «راه حل» ها که با موازین و استاداردهای بینالمللی حقوق بشر منطبق نیستند، برای بیشتر افراد هم‌جنس‌گرا یا ترنس‌جندر، زندگی زیر سایه انکار هویت، تحقیرشدگی، خشونت خانوادگی و ترس دائم از آشکارشدن و طرد اجتماعی و تهدید و بازداشت را به همراه خواهد آورد.

این تحقیق نشان می‌دهد که مجموعه شرایط زیست هم‌جنس‌گرایان و ترنس‌جندرها، در خانواده، جامعه، نظام مشاوره و پزشکی و در مقابل نهادهای رسمی به‌گونه‌ای است که وجود رضایت آگاهانه و مختارانه را در هرگونه انتخابی برای تغییر جنسیت، به طور جدی مورد تردید قرار می‌دهد. مصاحبه‌های متعدد این کتاب همچنین آشکار می‌سازد که حتی کسانی هم که تن به عمل‌های تغییر جنسیت می‌دهند، اگرچه از گزند مستقیم قوانین تبعیض‌آمیز و خشن علیه اقلیت‌های جنسی دور خواهند شد، اما در بیشتر موارد قادر به زدودن «داغ ننگ» متفاوت بودن با آنچه ساختار قانونی و فرهنگ حاکم، «طبیعی» می‌دانند، از پیشانی خود و کسب وجهه اجتماعی که برای یک زندگی عادی لازم است، نخواهند بود.

این کتاب، نقش نظام پزشکی و روانشناسی را در نقض حقوق همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها به روشنی نشان می‌دهد و سعی در پاسخگو کردن پزشکان، روانشناسان و روان‌پزشکان در قبال عدم تطبیق رفتارها و تشخیص‌هایشان با استانداردها و موازین بین المللی دارد.

بخش‌های مهمی از کتاب جنسیت X به روند تغییر جنسیت و نحوه برخورد مشاوران، روان‌پزشکان و پزشکان جراح با اشخاص دارای گرایش جنسی یا هویت جنسیتی متفاوت اختصاص دارد. این کتاب، نقش نظام پزشکی و روانشناسی را در نقض حقوق همجنس‌گرایان و ترنس‌جندرها به روشنی نشان می‌دهد و سعی در پاسخگو کردن پزشکان، روانشناسان و روان‌پزشکان در قبال عدم تطبیق رفتارها و تشخیص‌هایشان با استانداردها و موازین بین المللی دارد.

این کتاب دعوتی است برای به چالش کشیدن تعاریف تا کنونی در مورد جنس و جنسیت، و در عین حال فراخوانی منحصر به فرد است در اعاده حیثیت از جامعه اقلیت جنسی در ایران و ثبت تاریخ و روایات آنان.

کتاب جنسیت X، از انتشارات مشترک شش رنگ (شبکه لزبین ها و ترنس‌جندرهای ایرانی) و عدالت برای ایران است. نسخه آنلاین آن در این لینک قابل دسترسی است و برای دریافت نسخه چاپی، می‌توانید با این ایمیل تماس بگیرید: info@justiceforiran.org

 

ایرانسکوپ#
#iranscope

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ