شنبه، مرداد ۱۷، ۱۳۸۸

دیدار با خانواده ی مهندس زعیم-انجمن زندانیان سیاسی ایران

دیدار با خانواده ی مهندس زعیم-انجمن زندانیان سیاسی ایران
http://mohandestabarzadi.blogfa.com/post-1476.aspx
Align Right
روز گذشته چند تن از اعضای شورای اجرایی همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران با خانواده ی زندانی سیاسی ،اقای مهندس کوروش زعیم عضو ارشد جبهه ی ملی ایران و دبیر سیاسی همبستگی، در منزل ایشان دیدار کرده و با ان ها به گفتگو نشستند. در این دیدار که مادر،همسر ،خواهر و چند تن دیگر از اعضای خانواده ی این مبارز راه ازادی و شخصیت ملی از جمله مهندس اسدی دایی اقای زعیم ، حضور داشتند ،خانم دکتر مه لقا اردلان،مهندس حشمت اله طبرزدی،عیسا خان حاتمی،مهندس خادم و مهندس اشکان رضوی به نمایندگی از سوی شورای همبستگی ،خاطره ی مبارزات این زندانی را گرامی داشتند.

در این دیدار صمیمی،ابتدا خانم اسدی مادر مهندس زعیم به میهمانان خوش امد گفت و سپس در باره ی زندگی کوروش زعیم و روحیات او نکاتی را بیان داشت. این مادر گرامی که خود از مبارزان راه ازادی و طرفداران دکتر مصدق بوده است،ابراز داشت که به فرزندانم وصیت کرده ام که اعتراف نکنند.او که یکی از فرزندانش در ابتدای انقلاب به دست جمهوری اسلامی اعدام شده است ،فرمودند که به او نیز همین سفارش را کرده بودم.

در ادامه ی این دیدار ،خانم سودابه ی زعیم خواهر اقای زعیم نیز در باره ی هزینه های سنگینی که خانواده ی زعیم برای ازادی و دموکراسی و از دوران دکتر مصدق پرداخت کرده اند سخنانی بیان داشت و اضافه کرد :کوروش از کودکی انسان جسوری بود و هیچ گاه زیر بار ظلم نرفت.او اضافه کرد در ابتدای انقلاب،سه برادرم از جمله کوروش در زندان بودند. من از زندان بانان خواستم که من را نیز زندانی کنند تا خیالم راحت شود. او ضمن پشتیبانی از راه زعیم، اضافه کرد که مهندس زعیم از موج سبز کنونی حمایت می کند و بر این اندیشه است که از این راه به دموکراسی و حاکمیت ملی خواهیم رسید. او همچنین تاکید کرد که زعیم کاملا از برابری حقوق زن و مرد پشتیبانی می کند و به این دلیل برادرش را دوچندان دوست داردشایان ذکر است که سودابه ی زعیم خود از فعالان زن برای دستیابی به برابری حقوق زنان با مردان است.

خانم مهندس زعیم در ادامه ی این دیدار گزارشی از وضعیت همسرش ارایه داد. او تاکید کرد که با مهندس زعیم دیدار داشته و این دیدار زیر نگاه بازجو ها صورت گرفته است. خانم زعیم ابراز داشت:اگر چه زعیم از شرایط بهداشتی و امکانات زندان انفرادی به شدت گلایه داشت و از سر و وضع خوبی بر خوردار نبود اما روحیه ی خوبی داشت و قصد اعتراف نداشت. او از شرایط بیرون زندان هیچ اگاهی ندارد. خانم زعیم از کوشندگان سیاسی خواست تا برای ازادی زندانیان سیاسی بیشتر تلاش کنند

در این دیدار مهندس اسدی، دایی مهندس زعیم که خود از شخصیت های ملی است که همواره از راه مصدق پشتیبانی کرده است به ارایه ی دید گاه های نیرو های ملی همچون مهندس زعیم در شرایط کنونی پرداخت.او تاکید کرد که مهمترین هدف جنبش اخیر که مهندس زعیم از پشتیبانان ان به حساب می اید :رسیدن به ازادی بیان و نهادینه کردن ان است. او گفت،جنبش مشروطیت به این دلیل از بنای درستی برخوردار بود که دارای رهبری کاریزما نبود و کسی نتوانست ان را به نفع خود مصادره کند. ایشان جنبش اخیر را از این دیدگاه شبیه جنبش مشروطیت دانست. مهندس اسدی همچنین،به یک ویژگی مهم در منش سیاسی دکتر مصدق اشاره کرد و ابراز داشت:مصدق بر این نظریه تاکید موکد داشت که کاری را که ایرانی می تواند انجام بدهد نباید به دست بیگانه سپرد.

در ادامه ی این دیدار خانم دکتر مه لقا اردلان عضو شورای اجرایی همبستگی و همسر شادروان دکتر علی اردلان از رهبران پیشین جبهه ی ملی ایران،ضمن این که به عنوان یک مادر و نیز همسر با مادر و همسر مهندس زعیم ابراز همدردی کرد از تیز هوشی و شجاعت زعیم یاد کرد. خانم اردلان در ادامه به طرح این پرسش اصولی پرداخت که به راستی ما از جنبش اخیر که زعیم همچون هزاران تن به خاطر ان به زندان افتاد،باید چه انتظاری داشته باشیم؟ او به خاطره ای از دکتر اردلان اشاره کرد و گفت در ۲۶ ابان ماه ۱۳۵۷ که شاه از ایران رفت، من به شدت شادی می کردم و به خیابان رفتم. اما اقای اردلان به من گفت:باید ببینیم به جای شاه چه کسی قرار است بیاید و به همین دلیل به خیابان نیامد.

اقای مهندس خادم نیز در این دیدار از مهندس زعیم تجلیل کرد و گفت:اقای زعیم از چند ماه پیش از انتخابات، شرایط کنونی را پیش بینی کرده بود و به همین دلیل ان مانیفست مشهور را منتشر کرد.مهندس خادم در ادامه ی تحلیل خود در باره ی شرایط کنونی از جنبش سبز تجلیل کرد و ابراز داشت که در این جنبش هیچ کس حرف اول و اخر را نمی زند. بلکه این مردم هستند که رهبری را در دست دارند. او خوش بینی خود از جنبش فعلی را ابراز داشت و تاکید کرد که باید به صورت مرحله ای از موسوی و کروبی پشتیبانی کرد و نباید راهی در پیش گرفته شود که با راه ان ها زاویه پیدا کند. مهندس خادم مبارزه ی بدون خشونت را در ادامه ی همین جنبش دانست و گفت:نسل پس از انقلاب از امکانات موجود بهره جست تا به مرور خودش را نشان بدهد و به حاکمیت بگوید که حضور دارد. برای مثال در سال ۱۳۷۲ نسل جوان ان دوران در مقابل کاندیدای حاکمیت یعنی رفسنجانی حدود بیش از ۴ ملیون رای به احمد توکلی داد. در انتخابات ۲ خرداد ۷۶ بیش از ۲۰ ملیون رای به خاتمی داد و کاندیدای مقابل با ناطق را روی کار اورد و در این دور نیز با وجود این که در مورد گذشته ی موسوی ابهام و پرسش های اصولی داشت اما بار دیگر به طرف او رفت تا احمدی نژاد که عامل فقر و فساد و تبعیض و پیام اور جنگ و خشونت است را کنار بزند.بنا براین نسل جوان به هدف ایجاد تغییر مسالمت امیز وارد این کارزار شد که البته رای او را ندیده گرفتند و او را سرکوب کردند ولی این جنبش ادامه خواهد داشت.

مهندس اشکان رضوی عضو شورای پژوهشی جبهه ی ملی ایران نیز به تجلیل از نقش مهندس زعیم در پایه گذاری دفتر پژوهش های جبهه ی ملی ایران پرداخت و ابراز داشت:مهندس از چند ماه پیش شرایط کنونی را حدس زده بود. او در مورد نقش زعیم در دفاع از میراث فرهنگی و پاسارگاد اشاره کرد و خواستار این شد که برای ازادی زعیم کمپینی به راه بیفتد و همگان در این زمینه تلاش کنند. ضمن این که از اقدامات صورت گرفته گزارشی تقدیم خانواده ی مهندس زعیم کرد.این عضو شورای همبستگی نیز تحلیلی از شرایط کنونی جنبش سبز ارایه داد و ابراز داشت مردم ایران به ویژه جوانان به این جنبش سبز دل بسته اند و ما باید از ان پشتیبانی کنیم.

عیسا خان حاتمی دبیر اجرایی همبستگی در این دیدار به تجلیل از مهندس زعیم و سایر زندانیان سیاسی از جمله دکتر دادخواه،کیوان صمیمی و شیوا نظر اهاری پرداخت.او اعلام داشت که مهندس زعیم به عنوان دبیر سیاسی همبستگی،دکتر دادخواه دبیر حقوق بشر و کیوان صمیمی از پایه گذاران همبستگی هستند که اینک ناعادلانه و مظلومانه در زندان به سر می برند.او سپس تحلیلی تاریخی از صدر مشروطیت تا ملی کردن نفت و جنبش بهمن ۵۷ تا جنبش کنونی ارایه داد و گفت:در همه ی این جنبش ها روشنفکران و ازادی خواهان ملی و وطن پرست، پیشتاز بوده اند وبرای حاکمیت ملی و دموکراسی مبارزه کردند اما دیگران به ویژه ملایان زحمات ان ها را هدر دادند.اقای حاتمی افزود روحانیون و مذهبیون سیاسی همواره به دنبال جایگزینی مشروعه به جای حاکمیت مردم در قانون بوده اند و زحمات مبارزان را هدر داده اند. او به ذکر خاطراتی پرداخت و گفت:در ساب ۶۰ یک روز اقای خامنه ای در نماز جمعه به تعریف و تمجید از ملی شدن نفت و دکتر مصدق پرداخت.چند روز پس از ان بود که حادثه ی بمب گذاری پیش امد و او مجروح شد. در هفته ی بعد اقای رفسنجانی برای خواندن خطبه به نماز جمعه به دانشگاه تهران امد و گفت نحوست نام مصدق و ملی گرایی موجب این حادثه برای اقای خامنه ای شد!یا این که پس از درگذشت خمینی چند تن از شخصیت های ملی در جایی جمع شده بودند و می خواستند اعلامیه ای بدهند و نظرات خود را ابراز کنند و از مردم دعوت کنند تا علیه رژیم خمینی دست به تظاهرات بزنند. اما شادروان فروهر به تجلیل از خامنه ای پرداخت و از او به عنوان شاعر و روشنفکر و ادم فرهیخته نام برد. اما در قتل های زنجیره ای و در ست ۹ سال بعد نتیجه ی این تعریف خود از خامنه ای را با چاقو دید! باید در جنبش اخیر نیز مراقب باشیم که نخواهند همین بازی را ادامه بدهند. ما نه مقلدیم و نه مقلد پرور. بنا براین نباید به صورت کور کورانه به دنبال کسانی راه بیفتیم که می خواهند بار دیگر ما را از چاله به چاه بیندازند.عیسا خان حاتمی افزود:ما از یک سال پیش، پیش بینی کرده بودیم که مردم اماده ی قیام هستند و از شرایط انتخابات برای این رستاخیز خود استفاده می کنند. به همین دلیل بود که ایده ی همبستگی را مطرح کردیم و حتا به سراغ مهندس انتظام و دکتر باوند و مهندس معین فر رفتیم تا کاندیدای خارج حاکمیت را معرفی کنیم. اما دستگاه امنیت از یک سو و عوامل داخلی یا به تعبیر دوستم مهندس زعیم از ما بهتران،تا توانستند کارشکنی کردند و هنوز ادامه می دهند تا مبادا این جنبش سکولار و بیرون از حاکمیت شکل بگیرد. ان ها گمان کرده بودند که اگر این پتانسیل را به سمت نیرو های درون نظام مثل موسوی و کروبی هدایت کنند ،خواهند توانست بر ان اثر بگذارند. اما شاهد هستیم که میزان نارضایتی مردم به اندازه ای است که حتا کار از دست ان ها نیز خارج شد و به دست خود مردم افتاد.

مهندس طبرزدی سخنگوی همبستگی نیز در این دیدار به بیان خاطراتی از مهندس زعیم پرداخت. او با توجه به تجربه ی طولانی خود از زندان به ویژه سلول های انفرادی به خانواده ی زعیم توصیه کرد که از مهندس زعیم بخواهند که مبادا دست به اعتصاب غذا بزند یا به خودش لطمه وارد کند. او شرایط فعلی برای زندانیان سیاسی را تحمل ، شکیبایی و در عین حال پایداری دانست و به وضعیت بسیار وخیم عبد اله مومنی اشاره کرد. طبرزدی تاکید کرد برای جلو گیری از به وجود امدن فضای وحشت در بین مبارزین و خانواده های زندانیان می بایست اخبار دقیق در باره ی ان ها را از زبان خانواده ها شنید و نباید به شایعات دامن زد. برای این که ایجاد وحشت می کند و این خواست رژیم است. البته باید واقعیات را نیز بدون واهمه افشا کرد تا رژیم نتواند زندانیان را بیش از این شکنجه کند.

مهندس طبرزدی در باره ی جنبش اخیر اظهار داشت:باید ببینیم عوامل موثر در این جنبش چه چیز هایی هستند. ما می دانیم که رژیم به شدت اپوزسیون را زیر ضرب قرار داده است تا نتوانند در جهت دهی این جنبش اثر بگذارد. در چنین شرایطی نقش روحانیون و به ویژه کسانی مثل هاشمی رفسنجانی یا خاتمی که از حاشیه ی امن بیشتری بر خوردار هستند افرایش می یابد. از دیگر سو مردم نیز خواهان حضور بیشتر روحانیون در این جنبش و پشتیبانی از ان ها هستند.برای این که بشود هزینه را کم کرد به خودی خود به سوی مناسبت ها و شعار های مذهبی کشیده می شوند. این ها به خودی خود در سمت و سوی جنبش اثر می گذارد.و احتمالا باید یک مرحله ی گذار را پیش بینی کرد. در این مرحله است که احیانا تغییراتی در کادر رهبری جمهوری اسلامی پدید بیاید. تازه، پس از ان است که نقش اپوزسیون شفاف تر خواهد شد. بنا براین در مرحله ی کنونی باید از جنبش پشتیبانی کرد و از اختلاف جلوگیری نمود اما به فرایند جنبش نیز دقت کافی داشت تا به سرنوشت انقلاب بهمن ۵۷ گرفتار نشود.

در پایان این دیدار خانواده ی زعیم از میهمانان دعوت کردند تا از عکس های خانوادگی و تاریخی خانواده ی بزرگ زعیم دیدن کنند. در یکی از این تصاویر،پدر و مادر مهندس زعیم در کنار نهرو در سفارت پاکستان در ایران دیده می شد.

[عکس خانم اسدی مادر مهندس زعیم]
[عکس سودابه ی زعیم]

[عکس دکتر اردلان-مهندس اسدی-خانم اسدی]

انجمن زندانیان سیاسی



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ