سه‌شنبه، تیر ۰۸، ۱۳۸۹

اجرای موسیقی، ویتنام و آمریکا این دشمنان سابق را در کنار هم قرار می دهد


اجرای موسیقی، ویتنام و آمریکا این دشمنان سابق را در کنار هم قرار می دهد
مایک اوسالیوان
http://www1.voanews.com/persian/news/arts/Vietnammusic-2010-6-29-97399414.html

یکی ازمهم ترین و بزرگ ترین تبادل های فرهنگی میان ایالات متحده آمریکا و ویتنام ماه گذشته در ایالت کالیفرنیا اتفاق افتاد. موسیقی دانان ونوازندگان موسیقی کلاسیک ویتنامی و آمریکایی که در ماه مارس گذشته در «هانوی» و «هوشی مینه» به اجرای برنامه پرداختند، در اواخرماه مه امسال در لس آنجلس یک برنامه موسیقی مشترک اجرا کردند.

این پروژه که توسط وزارت امورخارجه ایالات متحده آمریکا برنامه ریزی شده بود توانست پلی باشد برای نزدیک ترساختن دو فرهنگ آمریکایی و ویتنامی و بنا برگفته حاضران در این کنسرت ها، موسیقی توانست بسیاری از تفاوت های زبانی و فرهنگی میان دو ملت را از میان برداشته و با زبانی مشترک با تماشاگرانی از هردو ملیت سخن بگوید.

درکنسرتی که در تالار یکی از دبیرستان های لس آنجلس برگزار شد، یکی از نوازندگان ویتنامی ساز سنتی به نام «دن باو» را برای نخستین بار به تماشاگران آمریکایی معرفی کرد.

این نوازنده یکی از ۱۹ نوازندگانی است که برای اجرای کنسرت هایی به کالیفرنیا دعوت شده بودند. این عده مدتی به تمرین و هم نوازی با اعضای ارکستر مجلسی «ساوت وست» Southwest که یک گروه موسیقی برنده جایزه «امی» Emmy ساکن کالیفرنیای جنوبی است پرداختند که توسط «جف وان در اشمیت» رهبری می شود. اشمیت دردهه ۶۰ و ۷۰ میلادی و هنگامی که ایالات متحده آمریکا با ویتنام در جنگ بود بزرگ شده است.

اشمیت می گوید:«امروز وقتی فکرمی کنم که در چنین پروژه ای فعالیت دارم آن چنان احساساتی می شوم که اشک به چشمانم می آید. این که ما می توانیم فصل تازه ای را از راه موسیقی در روابط میان دو کشور آمریکا و ویتنام باز کنیم مرا بی نهایت خوشحال می کند.»

این پروژه که فستیوال موسیقی و تبادل فرهنگی «صعود اژدها» Ascending Dragon نام گرفته است، هم زمان است با پانزدهمین سالگرد عادی شدن روابط دیپلماتیک میان ویتنام و ایالات متحده آمریکا که در سال ۱۹۹۵ رسما انجام گرفت. با اجرای نخستین برنامه مشترک در ویتنام در«هانوی»، موسیقی دانان دو کشور ، هم زمان هزارمین سالگرد پیدایش این شهر قدیمی و پایتخت کنونی ویتنام را نیزجشن گرفتند.

نوازنده ویولون اهل ویتنام «ناگوین تو بینه» می گوید تبادل فرهنگی کنونی از طریق موسیقی کاربردهای مثبتی داشته است و معتقد است چون موسیقی یک زبان جهانی و بین المللی است، ایجاد ارتباط میان او و دیگر موسیقی دانان اهل آمریکا آسان بوده است و او به ویژه هنگام نواختن موسیقی ویتنامی و آمریکایی با این موسیقیدانان آمریکایی بیش از هرچیز دیگرلذت برده است.

در این اکنسرت ها موسیقی دانان آمریکایی و ویتنامی دو قطعه تازه از آهنگسازان آمریکایی و ویتنامی را برای نخستین بار اجرا کردند. یکی از این آهنگسازان، «وو ناه تان» اهل «هانوی» است:«در اینجا مرزی وجود ندارد چرا که ما از موسیقی برای ایجاد ارتباط استفاده می کنیم و به همین خاطرهیچگونه مشکلات زبانی هم در اینجا وجود ندارد. تنها چیزی که مطرح است موسیقی است و صدا.»

«جان کارلین»مدیراجرایی گروه موسیقی مجلسی «ساوت وست»معتقد است شرکت کنندگان در این کار مشترک خیلی زود با یکدیگردوست شدند و رابطه ایجاد کردند:«ما همه اینجا مساوی هستیم و به عنوان همکار با هم کار می کنیم. به نظرمن اگر اینگونه روابط بیشترشود جلوی بسیاری از جنگ های بیهوده گرفته می شود.»

اشمیت رهبر ارکستر هم می گوید این تبادل فرهنگی او را به یاد اعتقادات سنتی آسیایی مهمی می اندازد:«همین که مردم آسیایی معتقدند وقتی دوستی و میهمانی از راه بسیار دور برای دیدار شما می آید این بهترین و خوش ترین لحظات زندگی شماست. ما هم درست همین احساس را داریم. احساس می کنیم که دوستانمان از ویتنام به دیدارمان آمده اند و وقتی هم که ما به هانوی رفتیم همکاران ویتنامی ما همین احساس را نسبت به ما داشتند. بنابراین من فکر نمی کنم این پروژه به این زودی ها به پایان برسد.»

درطول اقامت در آمریکا، موزیسین های ویتنامی علاوه بر اجرای برنامه های مختلف و شرکت در کارگاه های گوناگون موسیقی آموختند که چگونه گروه های موسیقی چون «ساوت وست» برای گرفتن کمک های مالی از سازمان های غیرانتفاعی اقدام می کنندو چگونه درخواست های خود را با موفقیت به اینگونه سازمان ها ارسال می کنند. به این صورت بنا برگفته اشمیت درمجموع، همه این فعالیت ها دست به دست هم دادند تا پلی قوی از موسیقی ودوستی میان دو کشور ایجاد شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ