پنجشنبه، تیر ۰۳، ۱۳۸۹
فيروزه خطيبی-چگونه مقاله مجله رولینگ استون مسیر حرفه ای ژنرال مک کریستال را تغییر داد
گزارش: چگونه مقاله مجله رولینگ استون مسیر حرفه ای ژنرال مک کریستال را تغییر داد
فیروزه خطیبی
http://www1.voanews.com/persian/news/arts/GeneralMccrystal-2010-6-24-97081689.html
روزنامه لس آنجلس تایمز در مقاله ای به قلم «جرالدین باوم» می نویسد: «نحوه گزارشگری که به ریشه های اصیل حرفه خبرنگاری بازمی گردد و لازمه آن مدت طولانی وقت گذراندن با موضوع گزارش است باعث شد که نشریه رولینگ استون بتواند به مسائلی دست بیابد که تعداد انگشت شماری از روزنامه نگاران حرفه ای امروز قادر به دستیابی به آن هستند.»
مطلب جرالدین باوم در لس آنجلس تایمز اشاره به مقاله «ژنرال یاغی» به قلم «مایکل هستینگز» روزنامه نگار جوان در مجله موسیقی رولینگ استون و مصاحبه ای دارد که در نهایت موجب شد تا ژنرال استانلی مک کریستال، بلندپایه ترین مقام ارتش ایالات متحده آمریکا در افغانستان مجبور به استعفا از مقام خود شود.
نشریه موسیقی راک اند رول «رولینگ استون» Rolling Stone در طول ۴٠ سال گذشته توانسته است نه فقط با مقالاتی درباره موسیقی راک اندرول بلکه هر از چند گاهی با مقالات سیاسی و اقتصادی آتشین در رابطه با مسائل روز اثرات مهمی در جامعه و بر خوانندگان خود داشته باشد.
این روزها نشریاتی شبیه به رولینگ استون بر روی اینترنت با این مجله به رقابت مشغولند اما یکی از دلایل اصلی دوام این مجله، شگردهای روزنامه نگاری آن است و این که خبرنگاران این مجله، ماه ها و گاه سال ها برای تکمیل یک گزارش به دنبال گروه های موسیقی مختلف روانه شهرهای مختلف جهان می شوند تا گزارش هایی که برای مجله تهیه می شود بتواند از جنبه های شخصی تر و نزدیک تری با مصاحبه شونده برخوردار باشد و این یکی از خواص نشریه رولینگ استون است که توانسته همواره با همین روال امواجی در سطوح بالای روزنامه نگاری به وجود آورد.
مقاله ای که نهایتا باعث اخراج و یا استعفای اجباری ژنرال مک کریستال از رهبری ارتش آمریکا در صحنه جنگ افغانستان شد نتیجه ماه ها فعالیت و پشتکار «مایکل هستینگز» بود که در رکاب ژنرال «مک کریستال» وقت گذراند، با او و همراهانش سفرکرد و در طول ماه ها گفتگو توانست به مسائلی دست یابد که روزنامه نگاران دیگر حتی تصوردستیابی به آن را هم نمی کردند.
سیمون دومنکو، منتقد نشریات آمریکایی به جرالدین باوم نویسنده مقاله لس آنجلس تایمز می گوید: «این نوع مقاله نویسی، یعنی وارد خصوصیات شخص مصاحبه شونده شدن، از مشخصات بارز مقاله نویسان رولینگ استون است. این نوع مقالات قوی و مشتاقانه در این نشریه سابقه چندین و چند ساله دارد.»
این همان معمائی است که این سئوال را پیش می آورد که با در نظر گرفتن سابقه ای که مجله رولینگ استون در مقالات و مصاحبه هایی با جنبه های خصوصی تر دارد چگونه ژنرال استانلی مک کریستال یکی از محافظه کارترین مقامات ارتش آمریکا حاضر شده است با نشریه ای که تا این حد درجهت مخالف مسیر اصلی سیاست های روز قرار دارد گفتگو کند؟
مجله رولینگ استون بارها پیش از این با مقالاتی از «هانترتامپسون» فقید در رابطه با ریچارد نیکسون و مقاله «تیموتی کورس» که درباره روزنامه نگاران کمپین انتخاباتی این رئیس جمهوری پیشین نوشته است سر و صداهایی برپا کرده بود. هم چنین مقالات سیاسی محکمی از «ویلیام گریدر» و «کارل برنستاین» توجه زیادی از خوانندگان گرفته بود. یکی از مقالات مندرج در این نشریه به قلم «تام ولف» نویسنده سرشناس درباره اولین طرح برنامه های فضایی بعدها موضوع فیلمنامه ای به نام «The Right Stuff» شد. یکی از تازه ترین و کوبنده ترین مقالات رولینگ استون هم به تازگی درباره شرایط اقتصادی کنونی جهان باعث رسوائی برخی از عوامل آن در مرکز اقتصاد آمریکا شد. در حقیقت نشریه رولینگ استون در طول سال ها کوشیده است تا هدف پایه گزار و ویراستار خود «جان ونر» را که «نفوذ در درونی ترین اعماق فرهنگ و سیاست آمریکا» می باشد را دنبال کند.
رابرت والاس، یکی از سردبیران سابق مجله رولینگ استون می گوید: «عشق بی حد و حسابی که جان به سیاست داشت به سال ها پیش بازمی گردد و باید به او به خاطر پشتکاری که در حفظ مرام خود در روزنامه نگاری داشته است امتیازات زیادی داد. خیلی از مجلات در طول راه آن هدف اصلی، ماموریت اخلاقی و باورهای اولیه خود را فراموش می کنند. جان از همان روز اول می دانست به دنبال چیست و هنوز هم همان هدف را دنبال می کند.»
جان ونر که امروز ۶۴ سال دارد در سال ١٩۶٧ مجله رولینگ استون را پایه گزاری کرد. مجله ای که کار خود را از یک اطاق کوچک و محقر در شهر سن فرانسیسکو آغاز کرد. او در وحله اول از طرفداران وسواسی و پر و پا قرص موزیسین های راک اندرولی بود که با موسیقی خود به صورتی نمادین از حرکت های ضد جهت اصلی سیاست مملکت حمایت می کردند.
در اواسط دهه ٧٠ میلادی، جان ونر به دفتر تازه مجله «رولینگ استون»، در منهتن نیویورک نقل مکان کرد. این نشریه در مدتی کوتاه توانست تبدیل به یکی از پرخواننده ترین، پردرآمد ترین و قدرتمند ترین نشریات زمان خود شود. درعین حال این مجله دائما در حال تغییر وتحول بود تا بتواند با نسل جوانتر نیز ارتباط برقرار کند.
امروزه جان ونر صاحب چند نشریه دیگر از جمله «مجله مردان» Men's Journal و «یو اس ویکلی» US Weekly است. یو اس ویکلی یک نشریه پرفروش و سرگرم کننده درباره چهره های محبوب روز است که عواید آن به کمک نوع ژورنالیسمی می آید که جان ونر با نشریه رولینگ استون همه عمر به دنبال آن بوده است.
هرچند مقاله «مک کریستال» یک بار دیگر مجله رولینگ استون را تبدیل به یکی از قدرتمند ترین نشریات موجود در ایالات متحده آمریکا کرده است اما گمان نمی رود که این مسئله کمک بزرگی به جلب خوانندگان بیشتر بر روی سایت اینترنتی این مجله باشد. در حقیقت خبر مقاله «مک کریستال» پیش از آن که «رولینگ استون» فرصتی پیدا کند که آن را روی «سایت» اینترنتی خود به چاپ برساند به سایت های دیگر رسیده بود!
مایکل هستینگز نویسنده مقاله «ژنرال یاغی» با شنیدن خبر برکناری ژنرال مک کریستال به خبرنگار «سی تی وی» CTV در کابل پایتخت افغانستان گفت: «من هرگز تصورش را هم نمی کردم که کار به اینجا بکشد. راستش من فکر می کردم هیچکس نمی تواند ژنرال مک کریستال را اخراج کند! بارها در طول کار روی این مطلب با خودم فکر می کردم این مقاله آنقدر جنجالی است که ممکن است ادیتور جلوی ادامه نوشتن و چاپ آن را بگیرد اما هرگز و هرگز فکر نمی کردم ژنرال شغل خودش را به خاطر آن از دست بدهد!»
مقاله مایکل هستینگز لحظاتی را نشان می دهد که ژنرال و سرکرده های ارتش او به تمسخر و انتقاد شدید از مقامات کاخ سفید می پردازند. این مقاله باعث بروز چنان عکس العمل های شدیدی در جوامع مختلف ایالات متحده شد که در نتیجه آن باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، راهی جز اخراج ژنرال استانلی مک کریستال نداشت.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
بايگانی وبلاگ
-
▼
2010
(741)
-
▼
ژوئن
(62)
- گنجینه ای از آثارهنری گمشده در جنگ جهانی دوم برای ...
- در مورد حکم اعدام زينب جلاليان-گفتگو با امير سالار...
- نمایش فیلم «بی تا» و گرامی داشت یاد هژیر داریوش در...
- [فکاهی] حبيب- محمود --- بی تو تنها و غريبم
- سه شهر ژاپن در فهرست نخست گران ترین شهرهای دنیا
- اجرای موسیقی، ویتنام و آمریکا این دشمنان سابق را ...
- شرکت هزاران جوان و نوجوان در کارناوال صلح و موسیقی...
- بریتانیا، منشور حقوق بشر کوروش را به ایران نخواهد ...
- سناتور رابرت برد درگذشت
- کورش زعیم-جایگاه نهاد مجلس در سیاست ایران
- گفتگو با پسر حشمت الله طبرزدی، 6 تيرماه 1389
- قندچی-مستقل انديشی
- سخنرانی محرمانه معاون وزیر اطلاعات در مشهد، آبان م...
- گفتگو با همسر منصور اسانلو در مورد ضرب و شتم عروس ...
- کيانوش سنجری و پانته آ بهرامی- شکنجه
- قندچی-حزب آينده نگر يا جبهه واحد
- تخریب پنجاه منزل از منازل بهائیان در روستای ایول م...
- دکتر اسماعيل نوری علا-پای سخن حجة الاسلام کديور
- نامه پارسا، فرزند هفت ساله محمد اولیاییفرد به پدر...
- فيروزه خطيبی-چگونه مقاله مجله رولینگ استون مسیر حر...
- نامه شیوا نظرآهاری خطاب به پدرش:تو یادم دادی که نش...
- پاسخ غيرمستقيم آيـت الله صادق لاريجانی به محمود اح...
- تنش بی سابقه در مجلس شورای اسلامی
- گل های رز سرخ و سفیدی که برای یادبود کشته شدگان سی...
- تلويزيون 24 ساعته برای کودکان به فارسی
- ترانه فريدون فرخزاد در مورد سعيد سلطانپور
- مصاحبه با محمد رضا شجريان
- درخواست عفو بین الملل برای آزادی شیوا نظر آهاری
- گفت و گويی با مهدی خانباباتهرانی در مورد اوضاع ايران
- پدر محمد کامراني (يکي از جان باختگان) : در دادگاه ...
- ف.م. سخن-حداکثرها و حداقلها
- علی حبيبی موسوی (خواهر زاده میرحسین موسوی) دقایقی...
- قبض جریمه خانم های بد حجاب
- اکبر گنجی-آیت الله خمینی؛ بی گناه یا... چند نکته پ...
- اجرای نخستین کنسرت موسیقی وآوازخوانی دستجمعی زندان...
- نسخه شنيداری شاهنامه
- مریم زندی مدرک درجه یک هنری را نپذیرفت
- سيمين بهبهانی-هرگزنخواب کورش
- انگشتان «گالیله» در موزه تاریخ علوم فلورانس در ایت...
- یادمان جان لنون وصلح جهانی در غرفه لیورپول نمایشگا...
- پنج ماه قبل ازحمله صدام به ایران
- فکری برای اختلافات مرزی ایران و عراق کنید
- نخستین نگاه به داخل پارک تفریحی «هری پاتر» در فلوریدا
- گفتگو با الهه نازجو در مورد بازداشت بابک حشمت ساران
- قندچی-آقای موسوی ديگر بس است با جان مردم بازی نکنيد
- بابک ساران فرزند زنده یاد امیر حسین حشمت ساران دست...
- قندچی-یک پیشنهاد به تبعیدیان جدید ایرانی
- نسرین ستوده: روند رسیدگی به پرونده آقای طبرزدی نام...
- روایت تازه ای ازداستان «موبی دیک» یا «وال سفید» با...
- سیلویو رودریگز، آوازخوان انقلابی کوبا، روی صحنه تا...
- مجيد توکلی: ما آينده را می سازيم
- اعضای شورای مرکزی جبهه دموکراتیک ایران خواستار روش...
- شماره خرداد ماه نشريه جهان نوين
- عیادت اعضای ارشد جبهه ملی ایران از دکتر محمد ملکی
- مراجعۀ مادر فرزاد کمانگر به استاندار کردستان برای ...
- قندچی-آيا مسأله آيت الله خمينی است؟
- جولی تابوه -اهدای جایزه موسیقی به پل مک کارتنی در ...
- عرفان قانعی فرد-در پاسخ به لُمپنیسم و تزویر
- شرح ملاقاتی با مهندس حشمت الله طبرزدي
- فيلم برای ندا توليد اچ بی او
- حشمت الله طبرزدی، دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران به ...
- يوسف رشيدی محکوم به اعدام
-
▼
ژوئن
(62)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر