پنجشنبه، دی ۲۳، ۱۳۸۹

گزارش: دو رستوران در آمريکا در محل خود کامپوست درست می کنند


گزارش: دو رستوران در آمريکا در محل خود کامپوست درست می کنند
http://www.voanews.com/persian/news/Compost_US-2011-01-13-113445559.html

کامپوست که اين روزها نامش بر سر زبان‌هاست کودی است که از بازيافت مواد ارگانيک و مواد زائدی که ازگياهان و حيوانات برجای مي‌مانند به دست می‌آيد.

تنها دو رستوران در سراسر آمريکا در محل رستوران کامپوست توليد يا از فرآيند موسوم به ورمیکالتور، استفاده ميکنند. يک رستوران در هاوايی و ديگری در مرکز شهر بويزی در ايالت آيداهو واقع شده است.

زيرزمين ساختمان رستوران دوم در مرکز شهر بويزی ايالت آيداهو خانه جديد کرمهای شهری است. کرم در يک رستوران؟ بله «کرم شهری» نام محصول کامپوستی است که با روشی کاملا جديد توليد می شود. در طبقه زيرين آشپزخانه خيلی شلوغ رستوران بيش از دويست هزار کرم جايی عالی برای زندگی يافته اند. صاحب اين رستوران يک مرکز منحصر به فرد توليد کامپوست در محل ايجاد کرده است که با استفاده از پس مانده های مواد غذايی قبل و بعد از مصرف مشتريان، روزنامه ها و مجلات که مشتريان در رستوران جا می گذارند و بسته بندی و اشکال ديگر از کاغذ و نامه های تجاری، فضای مناسبی برای کرمها ساخته و کامپوست توليد ميکند.

مت فوکسان که مدير بهداشت محيط می گويد: «بديهی است هنگام آشپزی قسمتهای زيادی از سبزيجات از ته کرفس گرفته تا پوست پياز، پوست سيب زمينی و سر کاهو قابل استفاده برای آشپز رستوران نيستند. اما به جای پرتاب آن در سطل زباله، ما آنها را در ظرفهای چهار ليتری جمع آوری می کنيم. در پايان روز اينها را به طبقه پايين می بريم و با يک لايه نازک از روزنامه خرد شده می پوشونيم. سپس بعد از حدود يک هفته، محتويات ظرف توسط کرم ها مصرف می شود.»

هدف اين رستوران، رساندن زباله رستورانی تا سال ۲۰۱۲ به صفر است. به مدت شش ماه و در تعهد جدی برای کاهش ضايعات، ديويد کريک صاحب اين رستوران ميزان زباله توليد شده را زير نظر گرفته است. آقای فوکسان می گويد: «پس از اينکه صاحب رستوران ميزان کاهش ضايعات توليد شده را مورد بررسی قرار داد، از نتيجه آن شوکه شد و ايده توليد ورمیکامپوست در محل را در دستور کار رستوران قرار داد.

به هنگام بازديد گروه سبز آمريکا از محل، مديريت رستوران در سفر بود. اما مدير پايدار بهداشت محيط می گويد: «ويژگی زيست محيطی اين پروژه در اين است که ما در اين شهر طرح کامپوست سراسری نداريم بنابراين مجبوريم مشکل توليد کامپوست را همينجا در محل حل کنيم.»

هر روز ۱۰۰ پوند زباله مواد غذايی توليد شده در آشپزخانه و همچنين پسمانده غذای مشتريان، خوراکی خوشمزه برای کرم ورمونت قرمز است که در داخل اين دو سطل فلزی بزرگ و در اين اتاق کوچک در نزديکی انباری رستوران قرار دارند. هر دو سطل دارای صفحات فلزی مشبکی هستند که از قبل در آنها تعبيه شده است. کرم ها در بالای صفحه مشبک قرار دارند و در ميان خاک کامپوست و مواد زائد غذا، باقی خواهند ماند. کامپوست توليد شده از ميان صفحات مشبک رد شده و به وسيله تيغه های طراحی شده به درون سطلهای جمع آوری خاک کامپوست، ريخته می شوند.

کامپوست بوی بسيار بد و زننده ای دارد ، چون اساسا فرآيند تجزيه ضايعات مواد غذايی است که البته طراحی چنين فضايی در رستوارن خود سوال برانگيز است. با اين حال آنچه اين عمل را در اين رستوران امکانپذير و بدون بو کرده است، بهره گيری از فرآيند ورمی کامپوستينگ است. معضل اکثر رستوران ها اين است که آنها فضای لازم برای چنين کاری را ندارند.

مکس فوکسن که در اين رستوران مدير پايدار بهداشت محيط است توضيح می دهد که «اين شيوه حقيقتا" راهکار مناسبی برای از بين بردن ضايعات و به حد اقل رساندن زباله در محلهای تخليه و به معنای واقعی کلمه تبديل زباله به پول است.»

در حالی که کرم ها در تمام ساعات شبانه روز زباله های آشپزخانه را به کامپوست غنی از مواد مغذی تبديل می کنند اين رستوران در حال انجام آنچيزی است که برای کره خاکی ما مفيد است. يعنی تبديل روزانه ۱۰۰ پوند از موادی که قرار است وارد سطل زباله شده يا به محلهای دفن زباله برود به کامپوست مفيد برای محيط زيست. به عنوان يک مزيت، امسال رستوران ۲ ميليون پوند توليد کامپوست خود را به فروش خواهد رساند. در نتيجه يک رستوران سازگار با محيط زيست می تواند هم غذای خوشمزه توليد کند و هم بر بنيان سالم سازی محيط زيست، استوار باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ