پنجشنبه، مهر ۲۱، ۱۳۹۰

حراج میلیونی آثار نقاشان ایرانی درلندن


حراج میلیونی آثار نقاشان ایرانی درلندن
اندی ادواردز- صدای آمریکا
http://www.voanews.com/persian/news/arts/Art-2011-10-12-131605478.html

فروش سری نقاشی های سهراب سپهری به نام «تنه درخت» در حراجی معتبر«ساتبی» در لندن نمونه بارزی از جایگاه و اهمیتی است که آثار تجسمی هنرمندان ایرانی این روزها در بازار جهانی فروش آثار هنری به دست آورده است.

خریداران و علاقمندان به آثار هنری در غرب، درمجموع به صورتی روزافزون به آثار هنرمندان ایرانی توجه نشان می دهند. آثاری که نشان دهنده تاثیراتی است که این هنرمندان از محیط اطراف خود چه در داخل و چه در خارج از مملکت و چه در شرایط مهاجرت و تبعید گرفته اند.

رکسانا زند، نماینده حراجی «ساتبی» در لندن معتقد است که علیرغم همه مسائل و مشکلات اقتصادی که امروزه در سطح جهان با آن روبرو هستیم و اثراتی که این مشکلات بر بازار بین المللی خرید و فروش آثار هنری داشته است، آثار هنرمندان ایرانی همواره جایگاه خاص خود را حفظ کرده است:«بازار فروش این آثار ثابت و استوارباقی مانده و بهای قابل توجه و چشمگیری هم بابت آن ها پرداخت می شود. هرچند درمجموع ، بازارفروش آثار هنری به مقدار قابل توجهی افت کرده اما در حال حاضر می بینیم که این بازار نسبتا ثابت است و می دانیم که این حراج بخصوص در این مورد می تواند سرنوشت ساز و بسیار مثبت باشد.»

سری «تنه درخت » ازآثار«سهراب سپهری» نقاش و شاعر ایرانی که در سال ١٩٨٠ درگذشت، بخش اصلی حراج اخیر «ساتبی» را تشکیل می دهد. این نقاشی ها را «سهراب سپهری» در دهه هفتاد میلادی و در دورانی که در شهر نیویورک زندگی می کرد کشیده و انعکاسی است از دوران زندگی او در ژاپن که به دهسال پیش تر از آن باز می گردد.

رکسانا زند می گوید سفر و تحصیل درخارج «سهراب سپهری» را به شدت تحت تاثیر قرار داده بود و آثاری که او در نیویورک خلق کرد از جمله سری نقاشی های «تنه درخت» نشان می دهد که این هنرمند در شلوغی سرسام آور «منهتن» به دنبال ذره ای آرامش بوده است. از سوی دیگر«بهمن محصص»، هنرمندی که معاصر «سپهری» به شمار می رود، در یک نقاشی تحت عنوان «بدون شرح»، رئالیسم خشن و ناگوار زندگی درشهر «رم» را به تصویر کشیده است. این نقاشی که با همان شیوه کاری معمول «محصص» کشیده شده است، موجودی را نشان می دهد که با حالتی عجیب و غریب و اندامی زشت و متناقض درقایق کوچکی درحال حرکت است.

بهمن محصص که سال پیش درگذشت معتقد بود که زیبایی هایی در همین زشتی ها نهفته است که خود نوعی تجربه برای درک و دریافت زیبایی است. مرگ محصص بنا برگفته «زند» تمرکز روی آثار او را از همیشه بیشتر کرده است.

آثار مدرن ومعاصر «هدیه شفیعی» که اخیرا نامزد دریافت جایزه «جمیل» ٢٠١١ بوده است پیوندی است از طرح ها و نقاشی های شبیه به آثار «جسپر جانز» با ریشه هایی در هنرهای اسلامی. یکی ازشاخص ترین آثارموجود در حراجی «ساتبی» مجموعه ای است در١٠٤٥٠ صفحه صحافی شده از جوهر و رنگ که روی کاغذهای مخصوصی کشیده شده:«درخلق این آثار، پروسه کاری برای شفیعی اهمیت داشته و به همین جهت هم شما در این کارها شاهد پیدایش طرح، الگو، نقش زنی و نوعی تکرار هستید. پروسه ای که بخوبی می توان ریشه های آن را در هنرهای اصیل ایرانی پیدا کرد.»

«نوید نور» نقاش ایرانی تبار متولد آلمان که امسال آثارش در بی ینال ونیز به نمایش گذاشته شد یکی دیگر از هنرمندان برجسته ایرانی است که نقاشی هایش در حراجی «ساتبی» به فروش گذاشته خواهد شد. یکی از این آثار از سری «مونوکوروم» ، پروژه ای است که بیش از ٢٦ سال روی آن کار شده است. این اثر را منتقدان هنری با آثار «آنیش کاپور» و «مارک روثکو» مقایسه کرده اند.

برخی از آثار هنرمندان ایرانی درحراج «ساتبی» با قیمت های میلیونی به فروش خواهد رسید. از جمله «تنه درخت» سهراب سپهری که پیش از این حراج به مبلغی بالغ بر ٣٠٠ تا ٧٠٠ هزار یورو تخمین زده شده است.


iran#

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ