سه‌شنبه، آبان ۰۳، ۱۳۹۰

فیلمساز ناشناس ایرانی، جایزه جشنواره لایپزیگ برای مستند جنبش سبز را به دست آورد


فیلمساز ناشناس ایرانی، جایزه جشنواره لایپزیگ برای مستند جنبش سبز را به دست آورد
http://www.voanews.com/persian/news/arts/Greenfilm-2011-10-24-132465238.html

جایزه ٧٥ هزار دلاری پنجاه و چهارمین سال برگزاری فستیوال سینمایی فیلم های مستند و انیمیشن «لیپزیگ» که از روز ١٧ تا ٢٣ اکتبر درشهری به همین نام در آلمان برگزار شد، به یک فیلم مستند ایرانی به نام «برش هایی از یک انقلاب» که نام سازنده و دست اندرکاران آن فاش نشده است اهدا شد. این فیلم که ساخته یک زن مستند ساز ایرانی است توانست جایزه ویژه هیئت داوران این فستیوال را در بخش «بهترین مستند دررابطه با موضوع دمکراسی» از آن خود سازد.

امروزه در جهان کسی نیست که وقایع «جنبش سبز» در ایران و رنگی که تبدیل به نمادی از «امید» در روزهای پرتنش پیش از آخرین انتخابات در این کشوردر تابستان ٨٨ و حوادث پس از آن را به یاد نیاورد؟

زمانی که برای نخستین بار دونسل پیش و پس از انقلاب در خیابان ها به بحث و بررسی مسائل سیاسی روز پرداختند. آن هایی که می خواستند مملکت را آزاد و از انزوایی که دچار آن شده است رها سازند صدای اعتراض خود را به گوش رژیم تهران رساندند. تلویزیون های ایران وقایع مناظره بین «احمدی نژاد» و «موسوی» را به طور زنده پخش کردند. درلحظاتی کوتاه اما تاریخی ناگهان فکر یک انقلاب صلح آمیز به نظر امکان پذیر آمد. اما این روزها دگرگونی ها تنها در خیابان ها اتفاق نمی افتند. امروزه به دست دادن تصویری واقعی ازطریق رسانه های تازه از این حرکت ها، درجایی که حتی روزنامه نگاران حرفه ای از خبررسانی محروم هستند، نقشی اساسی و حتی حیاتی ایفا می کند.

همین رسانه ها به ما نشان دادند که چگونه سیل حرکت و خیزش «سبز» مردم در خیابان های ایران ناگهان با فاجعه برخوردهای خشونت بار توسط قوای امنیتی روبرو شد. تیراندازی های ناگهانی به داخل جمعیت برای استقراردوباره و فوری قدرت توسط دست اندرکاران رژیم و فیلم هایی که از این وقایع روی تلفن ها همراه ضبط شده است. فیلم هایی که صاحبان دست هایی لرزان از درون پنجره های نیمه باز علیرغم همه خطراتی که این کار به همراه داشت، گرفتن آن را ضروری دانسته اند. فیلم هایی که ناگهان دریچه های تازه ای را بر روی ماگشودند.

کمی بعد وحشتی همه گیر از «تلفن همراه» وسیله ای که بهترین ابزار جمع آوری مدارک برای نمایش عملکرد رژیم به شمار می رفت، درمیان مخالفان تبدیل به دامی مرگبار و مرگ آور شد. افرادی که این تصاویر را از طریق اینترنت به اطراف ارسال می کردند ناگهان تحت تعقیب قرارگرفتند ورژیم پس از دستگیری، آن ها را به جرم توطئه برای ایجاد یک کودتا متهم و محکوم کرد.

یک زن فیلمساز ایرانی که نام خود را فاش نکرده است، وقایع جنبش سبز ایران را تنها از طریق استفاده از فیلم های شبکه اینترنتی «یوتیوب» و «ایمیل» بازسازی کرده است. این فیلم نوعی سوگواری است که در عین حال پیام مردم از ان گذشته ای اکه در این جنبش همه چیز را زیر پا گذاشتند تا به آلام و آرزوهای خود که همان دستیابی به دمکراسی و آزادی است برسند را به تماشاگر القا می کند.

فیلم «برش هایی از یک انقلاب» هم چنین نمایانگر عملکردهای یک رژیم سرکوب گر و خالی از هرگونه جنبه های آزادی فردی است. کشوری که هنوز هم در انتظار تغییرات برای رسیدن به دمکراسی به سر می برد.

فیلم «برش هایی از یک انقلاب» ویژه گی های امکاناتی که وسائل ارتباط جمعی نوظهور از جمله تلفن های همراه با قابلیت فیلمبرداری و شبکه های اینترنتی در اختیار مردم گذاشته اند را هم به تماشاگر نشان می دهد. در مجموعه ای که فیلم «برش هایی از یک انقلاب» را تشکیل داده است،علاوه بر دانلود فیلم های یوتیوب، فیلم های تلفن همراه کسانی که از نزدیک شاهد وقایع جنبش سبز در خیابان های ایران بوده اند و نیز از فیلم هایی از اخبار و برنامه های تلویزیونی رژیم اسلامی استفاده شده است که مغایرت ها را در رابطه با این وقایع به خوبی به نمایش می گذارد.

دیالوگ های این فیلم تماما از «ایمیل» هایی برگرفته شده که توسط دو ایرانی، یکی در داخل ایران ودرگیر با وقایع روز و دیگری یک ایرانی تبعیدی ساکن فرانسه رد و بدل شده است. دیالوگ های بین این دو نفر نیز یک بار دیگر گواهی است برعدم وجود آزادی های فردی در ایران.

فیلم «برش هایی از یک انقلاب» بر اهمیت نقش اینترنت در به نمایش گذاشتن خشونت هایی که رژیم های سرکوب گر برای مقابله با اعتراضات مردمی از آن استفاده می کنند تاکید دارد.

دست اندرکاران فستیوال «لیپزیگ» اعلام کردند:« فیلم برش هایی از یک انقلاب، با شجاعت و شهامتی کم نظیر ساخته شده و نشان از فداکاری و از خود گذشتگی یک زن فیلمساز و گروه همکاران او دارد که علیرغم نبود آزادی اندیشه و همه خطراتی که ساخت چنین فیلمی به همراه داشته دست به چنین کار مهمی زده اند. به همین جهت نیز ما نام این افراد را برای حفظ امنیت آن ها فاش نخواهیم کرد.با اهدای این جایزه به فیلم «برش هایی از یک انقلاب» هئیت داوران این جشنواره حمایت خود را نسبت به فیلمسازانی که علیرغم همه دشواری ها برای به دست آوردن آزادی و حقوق انسانی خود قدم پیش می گذارند و با شهامتی کم نظیر همه خطرات را به جان می خرند تا این پیام آزادیخواهی را به دیگران برسانند نشان می دهد.»


iran#

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ