سه‌شنبه، مهر ۱۲، ۱۳۹۰

جواهرات الیزابت تیلوردر حراجی کریستی


جواهرات الیزابت تیلوردر حراجی کریستی
http://www.voanews.com/persian/news/arts/LizTaylor-2011-10-4-131068648.html

بیش از٢٠٠ قطعه از جواهرات، اشیاء، کلکسیون آثار هنری و متعلقات الیزابت تیلور پس از به نمایش گذاشتن در موزه هنرهای مدرن و مرکزهنری پاسیفیک در لس آنجلس، در ماه دسامبر آینده در حراجی «کریستی» در نیویورک به فروش گذاشته خواهد شد.

جواهرات «الیزابت تیلور» که اغلب از میان هدایای هفت شوهر او انتخاب شده، لباس های این ستاره زیبای سینما از دهه ٦٠ میلادی ، و شعری که «باب دیلان» برای او سروده و با خط خود روی یکی از پوسترهای سینمایی این بازیگر نوشته جزو اجناسی است که در این حراجی به فروش گذاشته خواهد شد. باب دیلان زیر شعر اهدایی خود نوشته است :«تقدیم به الیزابت دلارام، فرشته رویاها، ملکه جهان».

الیزابت تیلور یکی از بزرگ ترین ستارگان دوران شکوهمندی هالیوود به شمار می رفت. دورانی که ستاره بودن شرایط ویژه ای داشت و هرکسی نمی توانست به سادگی از مرزهای آن بگذرد.

اجناس مذکور در ماه های گذشته در شهرهای لندن و مسکو به نمایش درآمده و به زودی در شهرهای دیگری که جزو مراکز ثروتمند جهان به شمار می روند نیز به نمایش گذاشته شده و باری دیگر به «لس آنجلس» محلی که «الیزابت تیلور» بیشتر دوران زندگی خود را در آنجا گذرانده بازگردانده خواهد شد. «تیلور» در ماه مارس گذشته در سن ٧٩ سالگی درگذشت.

بهای بلیت ورودیه به موزه هنرهای مدرن لس آنجلس و تماشای اجناس و متعلقات «الیزابت تیلور» بیست دلار است و اگر کسی بخواهد می تواند چمدان های «لویی ویتون» الیزابت تیلور را هم لمس کند که هنوز بوی عطر لباس های او از آن ها به مشام می رسد.

«مارک پورتر» رئیس حراجی کریستی آمریکا به خبرنگاران گفت که الیزابت تیلور پیش از مرگ شخصا ترتیب حراج جواهرات، البسه و متعلقات خود را داده بود:«این ستاره به همان اندازه که جادویی، فریبنده و دور از دسترس بود، خاکی و واقع گرا نیز بود و خوب می دانست که برای ابد زنده نخواهد ماند.»

جواهرات بی نظیر «الیزابت تیلور» به خاطر ارتباط عمیق آن با زندگی خصوصی این بازیگر سرشناس سینما، در مرکزحراج منحصر به فرد«کریستی» قرار دارد و قیمت آن به بیش از ٣٠ میلیون دلار از٥٠ میلیون دلاری که برای کل اجناس حراج شده تعیین شده می رسد. بخش عظیمی از عواید این حراجی به سازمان الیزابت تیلور برای کمک به کشف درمان بیماری «ایدز» خواهد رسید.

«ویوین بکر» تاریخ شناس بریتانیایی در رشته جواهر شناسی معتقد است جواهرات تیلور به مبلغی بیش از حد پیش بینی شده فروخته خواهد شد:«کیفیت این جواهرات خیلی بیش از حد تصور من بود. من فکر می کنم خیلی ها به دنبال این نوع جواهراتی هستند که نمونه بارزی است از شخصیت پروجهه ستاره بودن در هالیوود دوران الیزابت تیلور. این روزها بازیگران هالیوود را زنان معمولی تشکیل می دهند که گاه با کفش ورزش در حالی که یک لیوان کاغذی قهوه در دست دارند در جمع مردم ظاهر می شوند. این ها روی فرش قرمز جواهراتی را به سر و گوش خود آویزان می کنند که حتی صاحب آن ها هم نیستند. درعوض این جواهرات نمایشی را جواهرفروشی های معروف برای آن شب به آن ها قرض داده اند. اما الیزابت تیلور مالک این جواهرات بود، از آن ها به زیبایی استفاده می کرد و آن ها را دوست داشت.»

علیرغم مشکلات اقتصادی که امروزه در سطح جهان جریان دارد، دست اندرکاران حراجی «کریستی» معتقدند خریداران زیادی از هم اکنون درانتظار آغاز این حراج هستند:«همیشه خریدار برای جواهرات کم نظیری که مجموعه ای است از کیفیت بالا، طراحی منحصر به فرد و مالکی با نام و نشانی چون الیزابت تیلور وجود دارد.»

یکی از این قطعات که از هم اکنون مشتری های زیادی به دنبال دستیابی به آن هستند، الماس «کراپ» است. تحفه ای که «ریجارد برتون» بازیگر برجسته بریتانیایی و یکی از همسران مورد علاقه الیزابت تیلور در سال ١٩٦٨ به او هدیه کرده است. حراجی کریستی نام این الماس٣٣ قیراتی را به «الماس الیزابت تیلور» تغییر داده است.

اغلب جواهرات الیزابت تیلور در کنار عکس هایی از این ستاره در حالی که به آن ها مزین است قرار داده شده و توضیحی نیز در رابطه با مردانی که این جواهرات را به او هدیه داده انددر کنار آن آمده است.

مایکل تاد، نخستین شوهر الیزابت تیلور که یک سال پس از ازدواج این زوج درسال ١٩٥٧ دریک سانحه هوایی جان سپرد یک گردنبند، دستبند و گوشواره یاقوت ساخت «کارتیه» را در حالی که الیزابت مشغول شنا در استخر خود در ویلایی در جنوب فرانسه بود به او هدیه می دهد. گفته می شود الیزابت پس از آنکه از استخر بیرون آمد و هدیه را گرفت از خوشحالی دست به گردن مایک تاد انداخت و او را هم با خود به داخل استخرکشاند.

ریچارد برتون بیش از هرشوهردیگری به الیزابت تیلور جواهرات هدیه کرده بود ازجمله بزرگ ترین مروارید جهان به نام «پره گرینا» که به قرن شانزدهم بازمی گردد و زمانی به پادشاه اسپانیا، فیلپ دوم تعلق داشت. یک بار هنگامی که این زوج در سوییس زندگی می کردند ضمن بازی تنیس شرط بستند که اگر الیزابت ١٠ پوینت جلو بیافتد، ریچارد برای او یک قطعه جواهر تازه خواهد خرید. سه انگشتر کوچکی که با گرانقیمت ترین الماس های جهان تزئین شده اند نتیجه برنده شدن الیزابت تیلور در این مسابقه خانگی است. این سه انگشتربه نام «الماس های پینگ پونگ» شناخته می شوند. یک انگشتر الماس هم از هدایای «مایکل جکسون» فقید به الیزابت تیلور جزو جواهرات این ستاره سرشناس سینمای آمریکا به چشم می خورد.

لباس های حراجی الیزابت تیلور همه رنگی هستند. او از پوشیدن سیاه خودداری می کرد و تعداد کفش های او نسبت به زن های دیگر کم تر بود.چند لباس از دهه شصت میلادی با مارک کریستین دیور و شانل، سربند سیاهی که الیزابت در مراسم خاکسپاری ریچارد برتون پوشیده بود و کتابی که او در ١٣ سالگی برای بچه های نوشته است به نام «نیبل و من» نیز جزو اقلام حراجی است.

الیزابت تیلور که پدرش یکی از دلال های سرشناس آثار هنری دربورلی هیلز به شمار می رفت، کلکسیون عظیمی از آثار نقاشان بزرگی چون ونگوگ، دگا، پیکاسو و رنوار را به کمک او تهیه کرده بود. برخی از این نقاشی ها که تزئین کننده اطاق های خانه مسکونی «تیلور» در «بل ایر» بوده اند نیز در حراجی کریستی به فروش گذاشته خواهد شد.


iran#

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ