چهارشنبه، مرداد ۱۹، ۱۳۹۰

معروفیت اینترنتی گروه کروشیائی و اجرای کنسرت با التون جان


معروفیت اینترنتی گروه کروشیائی و اجرای کنسرت با التون جان
آدام فیلیپس
http://www.voanews.com/persian/news/arts/2Cellosgroupyoutubesucess-2011-8-10-127478708.html

پس از معروفیتی که ویدیوی گروه گمنامی به نام «دو چلو» 2 Cello از اهالی جمهوری کروشیا روی شبکه اینترنتی «یوتیوب» پیدا کرد، نه تنها شرکت سونی با آن ها قراردادی برای ضبط یک آلبوم تازه امضا کرده است بلکه این گروه به زودی با التون جان برروی صحنه کنسرت های این ابرستاره موسیقی پاپ دست به اجرای موسیقی خواهد زد.

«لوکا سولیک» و «استپان هاوزر» پس از آنکه ویدیوی کم هزینه خود را که بازسازی است از یکی از ترانه های پرطرفدار اما قدیمی مایکل جکسون روی شبکه «یوتیوب» آپلود کردند یک شبه ره صدساله پیمودند و به معروفیتی جهانی رسیدند و در مدتی کوتاه پس از این واقعه نه تنها یک قراداد صفحه پرکنی بلکه توانستند به عنوان جزئی از اجراهای کنسرت امسال با «التون جان» همراه شوند.

ویدیوی «لوکا» و «استپان» ناگهان روی یوتیوب تبدیل به یک ویروس واگیردار شد و ویدیوی آن ها در مدت سه روز بیش از سه میلیون تماشاگر پیدا کرد. کمی بعد این دو جوان نوازنده ویولن سل اهل یک دهکده کوچک کروشیائی تلفنی داشتند از «التون جان» که از آن ها دعوت کرد که در تور کنسرت های ٢٠١١ با او همکاری کنند. قدم بعدی هم قرارداد پرکردن صفحه با سونی بود.

گروه « دو چلو» در نخستین سی دی خود که با همین عنوان مجموعه ای است از آهنگ های ساخته خود آن ها به شیوه موسیقی «پاپ» و «راک» از آثار گروه های معروفی چون «گانز اند روزز» Guns & Roses ، «ناین انچ نیلز» Nine Inch Nailsو «یوتو» U2 و خوانندگانی چون «استینگ» الهام گرفته شده است.

استپان هاوزر می گوید:«این واقعه برای ما مثل همون رویای آمریکایی است که همه حرفش را می زنند و ما آن را عملا تجربه کرده ایم.»

این در حالی است که «هاوزر» خیلی خوب می داند که تا پانزده سال پیش، شانس ضبط آلبوم از طریق یک کمپانی معروف صفحه پرکنی چون «سونی» برای گروه ناشناخته و کوچکی مثل «دو چلو» مثل یک تصور غیرواقعی به آرزویی غیرممکن بیشتر شبیه بود. چرا که شرکت های ضبط موسیقی عموما کار با گروه های ناشناخته ای چون آن ها را ریسکی بزرگ و غیرقابل سرمایه گذاری می دانند اما امروز با وجود اینترنت و «یوتیوب» این کمپانی ها می توانند حدس بزنند که چه نوع موسیقی طرفدار دارد و تا چه اندازه می توانند روی فروش آلبوم های آن ها حساب کنند.

هاوزر می گوید:«وقتی همین استودیوهای ضبط موسیقی سخت گیرعکس العمل میلیون ها تماشاگرویدیوی ما را روی یوتیوب دیدند و متوجه شدند که کار ما تازگی دارد به ما مراجعه کردند و با ما قرارداد بستند.»

لوکا و استپان هر دو درکشورهای خارجی به تحصیل موسیقی اشتغال داشته اند و این کاری است که بسیاری از موسیقی دان های جوان برای بدست آوردن فرصت های بهتر انجام می دهند اما لوکا می گوید:«ما بالاخره متوجه شدیم که این روزها شما مجبور نیستید به جای دیگری بروید.» استپان هم درحالی که می خندد می گوید:«بعله همینجا درکنار این گاو و گوسفندها و توی همین دهکده کوچک هم میشه کار کرد و روی یوتیوب گذاشت.»

با این همه اعضای گروه «دو چلو» تصمیم دارند از مرزهای نواختن ویولن سل عبور کنند:«در موسیقی کلاسیک از ویولن سل فقط به شکل سنتی آن استفاده می کنند. درحالی که ما امروز ثابت کردیم که ویولن سل هم می تواند شما را تکان بدهد و موسیقی راک اندرول هم میشه باهاش نواخت. ما هم خوب هم جوون هستیم و هم دیوونه و پر از شور و اشتیاق. یعنی فکر می کنیم یک حیوان وحشی درون ما هست که میخواد بیرون بزنه!»

در آلبوم تازه «دوچلو»، این شور و هیجان لوکا و استپان حقیقتا بیرون زده است. در ترانه ای به نام «به جنگل خوش آمدید» از ساخته های گروه معروف «گانز اند روزز» و «طبیعت انسان» از ساخته های مایکل جکسون این دو نوازنده جوان مهارت خود را در نواختن ویولن سل و ادغام نواهای آن با موسیقی پاپ و راک به نمایش گذاشته اند. آن ها می خواهند شنوندگان جوان خود را با غیرمتعارف بودن سازی چون «ویولن سل» پی ببرند و درضمن فرصتی پیدا کنند تا با موسیقی پاپ و راکی که پدران و مادران آن ها به آن گوش داده اند آشنا بشوند:« ما وقتی می بینیم بچه ها این روزها به چه نوع موسیقی گوش می دهند خیلی ناراحت می شویم. چون این موسیقی هم درست مثل غذاهای فوری یا Fast Food بیخوده و اصلا جالب نیست.»

لوکا دلیل وجود این فرآورده های موسیقی ضعیف وناهمگون را تبلیغات غلط کلوپ های موسیقی می داند:«امروز هرآهنگ و ترانه ای که می شنویم می بینیم ملودی از یک یا دو نوت تشکیل شده ..همین و بس و من فکر می کنم آخه این چه زیبایی داره؟»

اما گروه «دوچلو» توانسته است این زیبایی را همراه با سازی کلاسیک از طریق ترانه هایی چون «با تو یا بی تو» With or Without Youاز گروه«یوتو» و «شکننده» Fragile ترانه ای از ساخته های «استینگ» به خوبی به نمایش بگذارد. شاید دلیل آن هم این است که این دو نوازنده به خاطرتعلیمات گسترده ای که در رشته موسیقی کلاسیک داشته اند حتی نا آشنا ترین شنوندگان را هم با یک موسیقی خوب و قابل بحث به طرف خود جذب کرده اند. بعضی ها موسیقی نوظهور «دو چلو» را یک پدیده تازه از موسیقی قدیم و جدید خوانده اند اما لوکا با این ادعا مخالف است:«بعضی از هنرمندان این کار را کرده اند یعنی موسیقی قدیمی را به موسیقی امروز پیوند زده اند ..مثلا کسانی که موسیقی غول هایی مثل بتهوون را برداشته اند و ریتم «تکنو» به آن اضافه کرده اند. اما ما این کار را نمی کنیم. برعکس. ما یک ترانه خیلی خیلی خوب پاپ یا راک را برداشته ایم و آن را تبدیل به یک اثر کلاسیک قابل توجه کرده ایم. یعنی یک ابعاد تازه ای را به این موسیقی اضافه کرده ایم.»

استپان درتائید سخنان دوست و همکارش می گوید:«ما می خواهیم نشان بدهیم که موسیقی یک پدیده جهانیه. مهم نیست با چه سبک و شیوه ای اجرا میشه. ما این را وظیفه خودمون می دونیم که یک موسیقی خوب را گسترش بدیم و مردم را به شنیدنش تشویق کنیم به خصوص جوون ترها رو. ما می خواهیم این جهان را تبدیل به جهانی بهتر کنیم.»


iran#

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ