سه‌شنبه، بهمن ۱۳، ۱۳۹۴

آیا سکولارهای ایران دنبال مذهبی تازه می گردند

آیا سکولارهای ایران دنبال مذهبی تازه می گردند
http://iranscope.blogspot.com/2016/02/blog-post_16.html
 
دو سال پیش در نوشتاری تحت عنوان "مشکل اصلی سکولارهای ایران" به تفصیل بحث شد که گویی متأسفانه سکولارهای ایران بجای تمرکز بر بحث پلاتفرمهای سیاسی همچنان انرژی خود را برای یافتن مذهب و مدینه فاضله صرف می کنند (1).
 
چند روزی است ترجمه جلد سوم کاپیتال مارکس به فارسی منتشر شده و گویی کشف تازه ای برای حل مسائل جنبش ایران پیدا شده، همانگونه که ممکن بود کتابی قدیمی از متون اسلامی برای بار نخست به فارسی ترجمه شود و جریانات اسلامی گمان کنند راه حلی برای مسائل کنونی ایران یافته اند. اگر همین کار ترجمه جلد سوم کاپیتال در ویتنام انجام شده بود کسی آن را راهکاری برای آینده آن جامعه نمی دید و برای هوادارن حقوق بشر در ویتنام تبلیغ رژیم تلقی میشد.
 
مشکل جنبش سیاسی ایران این است که برنامه های کمونیستها را اسلامگرایان پیاده کردند و بدنام شدند و جریان کمونیستی خود را مبرا از نتیجه مذهبش می بیند. اگر رهبری انقلاب، نظیر ویتنام و کامبوج، در دست خود کمونیستها بود چنین توهماتی را شاهد نبودیم. خود در مورد دستاوردهای مارکسیسم بسیار نوشته ام (2)؛ اسلام و مسیحیت هم دستاورد داشته اند، اما کار احزاب، احیا و ساختن مذهب نیست و مسأله تدوین پلاتفرم است (3).
 
این بحث 10 سال پیش در نقد مسؤلین نشریه ای در اپوزیسیون مطرح شد و ای کاش آن نوشته خوانده شود چون در آنجا دیدگاه مذهبی از پلاتفرمهای سیاسی به روشنی توضیح داده شده است آنچه که امروز به اشکال تازه دوباره زنده می شود. لطفاً اگر فرصت کردید آن نوشته را دقیق و تا به آخر بخوانید و خود قضاوت کنید (4).
 
به امید جمهوری آینده نگر دموکراتیک و سکولار در ایران
 
سام قندچی، ناشر و سردبیر ایرانسکوپ
سیزدهم بهمن ماه 1394
February 2, 2016

پانویس:
 
1. مشکل اصلی سکولارهای ایران
http://www.ghandchi.com/816-seculars-problem.htm
 
 
 
4. اطلاعیه درباره نشریه اخبار روز
http://www.ghandchi.com/419-akhbare-rooz.htm
 
 
 
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ