دوشنبه، فروردین ۱۵، ۱۳۹۰

اجرای یک باله آمریکایی درروسیه پس از نزدیک به نیم قرن


اجرای یک باله آمریکایی درروسیه پس از نزدیک به نیم قرن
http://www.voanews.com/persian/news/arts/AmericanBalletinRussia-2011-4-4-119190789.html

کمپانی باله آمریکا The American Ballet Theatre برای نخستین بار ازپس ازدهه 60 میلادی و از زمان فرار «میکائیل باریشنیکف» رقاص کم نظیر باله بولشوی که برای درخشش بیشتر ستاره هنرش در جهان آزاد به آمریکا پناهنده شد، دست به اجرای برنامه ای در تالارمعروف بولشوی مسکو زد.

این باله از نظر شکل و فورم به صورتی آشکاراز جنبه های یک باله آمریکایی برخوردار است. چرا که رقاصان مرد با لباس های ملوان های آمریکایی و بالرین های زن با بلوز و دامن های کلوش به سبک رقاصان برادوی به همراه موسیقی «لئونارد برنستاین» آهنگساز و رهبر ارکستر معروف و برجسته ای که برخی از مهم ترین و بیاد ماندنی ترین آثار او موسیقی فیلم و نمایش «داستان وست ساید» است روی صحنه می رقصند. تماشای این نمادهای آمریکایی روی صحنه تالار بولشوی جذابیت خاصی به این اجرا می بخشد. آن هم ٤٥ سال پس از آن که رابطه میان این کمپانی باله آمریکایی و تئاتربولشوی برای مدت چندین دهه شکراب بود.

باریشنیکف در سال ١٩٧٤ اتحاد جماهیر شوروری پیشین را ترک کرد و بلافاصه به عنوان رقاص اصلی به گروه باله آمریکا پیوست. او در سال های دهه هشتاد میلادی مدیریت بخش هنری گروه باله آمریکا را برعهده گرفت. مسئله ای که بولشوی را به شدت می آزرد.

ماریا ریچتو، بالرین آمریکایی می گوید هنرباله در طول سال ها از مقاطع و موانع زیادی گذرکرده است و تاریخچه کوتاه آن به قدری پیچیده است که گاه می تواند تا حدودی حتی هراس انگیزباشد: «هرکاری که ما می کنیم برای تماشاگر است. مهم نیست این تماشاگر اهل کجاست. گاهی این مسئله مارو می ترسونه اما در عین حال خیلی هم هیجان انگیزه.»

ساشا رادتسکی، رقاص دیگری از گروه باله آمریکا می گوید آرزوهایش به حقیقت پیوسته است:«من یک سال در مدرسه رقص تئاتر بولشوی تحصیل کردم و بالاخره تونستم برگردم و در تالار بولشوی برنامه اجرا کنم. چیزی که از بچگی آرزوم بوده. با وجود این که این تالار اصلی بولشوی نیست اما بازم برای من قابل قبوله.»

از سال ٢٠٠٠ تا کنون تمام برنامه های هنری در سالن جدید بولشوی اجرا می شود. ساختمان اصلی و تاریخی تئاتر بولشوی که به قرن نوزدهم میلادی باز می گردد در دست تعمیر و بازسازی است و قرار است تا در اواخر سال ٢٠١١ گشایش یابد.

تئاتر باله آمریکا، علاوه بر رقص «فنسی فی ری» Fancy Fay Ray باله ای که به نمایش های موزیکال تئاترهای برادوی شباهت دارد و طراحی رقص آن از «جروم رابینز» و موسیقی آن از «لئونارد برنستاین» است، این گروه باله دو قطعه رقص مدرن و رقص های کلاسیک نیز اجرا کرد.

هرچند هنررقص باله از فرانسه سرچشمه گرفته است اما روسیه در طول چند دهه گذشته مهد باله محسوب می شود و این رقص طرفداران زیادی در این کشور دارد. هم چنین برخی از بهترین رقاصان باله دنیا از روسیه برخاسته اند.

کوین مک کنزی، مدیر هنری تئاتر باله آمریکا می گوید رقاصان باله این کمپانی از این که در کشوری می رقصند که دارای تاریخ و فرهنگی تا این حد غنی در رشته باله است تا حدودی تحت فشارند:«این ها هم نگران اند و هم این که غرور دارند و می خوان که همه چیز عالی پیش بره. چون این بالرین ها می دونن که تماشاگرای اینجا با این نوع رقص و اصولا با هنر باله آشنایی کامل دارند و می دونن چی دارن تماشا می کنن. اطلاعاتشون زیاده و نظر می دن. همین کمی دلهره آوره.»

اما پس از اجرا و در پایان برنامه واکنش حاضران نسبت به نسل جدید تئاتر باله آمریکا مثبت بود واولین شب باله در بولشوی پس از تقریبا نیم قرن، فصل تازه ای را برای این گروه رقص آمریکایی گشود.






iran#

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بايگانی وبلاگ