جمعه، دی ۱۰، ۱۳۸۹

فرضیه ای جدید برای اثبات جهان قبل از انفجار بزرگ


فرضیه ای جدید برای اثبات جهان قبل از انفجار بزرگ
http://peykeiran.com/Content.aspx?ID=26452

مطالعات جنجال برانگیزی که به تازگی نتایج آن منتشر شده، این فرضیه را مطرح می کند که الگو های حلقوی شکل و شبح واری که در آسمانها دیده می شوند، می توانند تصویری از جهانی باشند که قبل از انفجار بزرگ وجود داشته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در صورتی که این نظریه درست باشد، پرتوهای کیهانی اولین شواهد واقعی مبنی بر این واقعیت هستند که جهان کنونی ما جوانترین بخش از رشته ای بینهایت از جهانهای متوالی و احیا شده است.
اخترشناسان این الگوهای حلقوی را طی بررسی جدید از پس زمینه ریزموجی کیهانی جهان یافته اند، این پس زمینه بازمانده تشعشعاتی است که از انفجار بزرگ به جا مانده و اکنون در جهان نفوذ کرده است در بسیاری از این الگوهای حلقه مانند که به موجی در یک برکه شباهت دارند، حرارت نسبت به دیگر بخشهای پس زمینه ریزموجی کیهانی یا CMB یکنواخت تر است.
به گفته "راجر پنروز" از دانشگاه آکسفورد و "واحه گورزادیان" از موسسه فیزیک ایروان در ارمنستان، یکی از دلایل قابل قبول برای وجود این پدیده می تواند این باشد که چنین حلقه هایی در زمان جهانی پیش از جهان کنونی و در اثر برخورد سیاهچاله ها با یکدیگر به وجود آمده اند. دانشمندان معتقدند زمانی که دو سیاهچاله با یکدیگر برخورد می کنند امواجی از انرژی از خود ساطع می کنند که به امواج گرانشی شهرت دارند، هرچه سیاهچاله های در حال برخورد با یکدیگر عظیم تر باشند، امواج شدیدتر، بیشتر و قدرتمندتری ایجاد خواهند شد.

مواج گرانشی تار و پود فضا-زمان را مختل می کنند و به گفته "پنروز" و گورزادیان، این امواج می توانند نشانه هایی از مسیر خود را به شکل الگوهای حلقه ای شکل به جا گذاشته باشند. در صورتی که جهان ما یکی از جهانهای دوباره متولد شده باشد، این می تواند به آن معنی باشد که حلقه ها از انفجار بزرگ جان سالم به در برده اند و اکنون این فرصت را به وجود آورده اند تا با کمک آنها از میان انفجار بزرگ به اعصار گذشته نگاه کنیم.
بر اساس گزارشی که "پنروز" در اوایل ماه جاری از نتیجه مطالعات خود منتشر کرده، انفجار بزرگ که جهان کنونی پس از آن شکل گرفته است، پدیده ای بی نظیر و یکتا نیست. دست کم یک انفجار بزرگ دیگر پیش از این انفجار رخ داده و به جهانی که پیش از این جهان وجود داشته هویت فیزیکی بخشیده است و بر همین اساس پنروز پیش بینی می کند پیش از این جهان جهانهای بیشمار دیگری وجود داشته اند.
پنروز این چرخه متولد شدن جهانها را اعصار متوالی می خواند که هر یک از آنها برای مدتی ناشناخته به طول انجامیده اند، مدت زمانی که جهان کنونی با عمری در حدود 13.7 میلیارد سال سن، در برابر آنها بسیار ناچیز و کوچک است. یک عصر یا دوره با یک انفجار بزرگ آغاز می شود و با گذشت زمان جهان نوزاد از دریایی از ذرات همگن و رقیق تکامل پیدا کرده و به ساختاری پیچیده تر متشکل از کهکشانها، ستاره ها، سیاره ها، و حیات تبدیل می شود.
بر اساس نظریه پنروز، در تمامی این مدت جهان با سرعتی بالا و به واسطه همان انرژی تاریک ناشناخته در حال گسترش یافتن است. تمامی مواد موجود در این جهان طعمه ناگزیر سیاهچاله هایی خواهند بود که در قلب کهکشانهای بزرگ وجود دارند و این سیاهچاله ها روز به روز بزرگتر می شوند و با ترکیب و برخورد با یکدیگر سیاهچاله های بزرگتری را تشکیل خواهند داد. امواج گرانشی ناشی از این برخوردها همان امواجی هستند که حلقه های موجود بر روی پس زمینه ریزامواج کیهانی جهان کنونی را به وجود آورده اند.
سیاهچاله های غول پیکر به تدریج همه ماده موجود در جهان را مصرف می کنند تا زمانی که چیزی باقی نماند و همانطور که استفان هاوکینگ در دهه 1970 اعلام کرد، زمانی که سیاهچاله های بزرگ دست از بلعیدن ماده بردارند، جرم خود را به شکل تشعشعات از دست می دهند بر اساس این نظریه طی میلیاردها سال بقایای سیاهچاله ها با تبدیل کردن ماده بلعیده شده به پرتوهای کیهانی تبخیر خواهند شد و در این بخش از دوره یا عصر، جهان، که اکنون به کهنسالترین و وسیع ترین حد تصور خود رسیده، دوباره به دریایی یکپارچه و همگن از ذرات تبدیل شده است. پنروز در انتها می گوید این جهان دچار تحولاتی می شود که در نتیجه آنها دوباره به اندازه نقطه ای کوچک متراکم شده و زمینه انفجار بزرگ بعدی فراهم می آید.
از سویی دیگر "امیر حاجیان" اخترشناس ایرانی موسسه اخترفیزیک نظری در تورنتوی کانادا که مطلعاتی همزمان را در این زمینه انجام داده و نتایج آن را مشابه پنروز در نشریه arXiv.org منتشر کرده، معتقد است بر اساس نظریه پنروز، هر پدیده بزرگی در جهان کوچک شده و هر پدیده سردی داغ خواهد شد، به این شکل جهان وسیع و سرد به جهانی فشرده و داغ تبدیل می شود.
حاجیان معتقد است پنروز و گورزادیان در نظریه خود توضیحی درباره عاملی که به این تحولات دامن می زند نداده اند در حالی که این بخش بسیار مهم بوده و به بیشترین توضیحات در این نظریه نیاز دارد. به گفته وی این نظریه تنها بر روی کاغذ امکان پذیر است اما در واقعیت از جزئیات گم شده و مجهول بسیاری برخوردار است.
در واقع حلقه های فضایی از نظر حاجیان پدیده هایی بسیار معمولی به شمار می روند. به گفته وی این حلقه ها پدیده هایی غیر معمول نیستند، بلکه کاملا متداول بوده و مدلهای شبیه سازی شده ای که حاجیان در طی مطالعاتش به دست آورده نشان می دهند این حلقه ها در جهانی که با نظریه تورم مطابقت دارند نیز می توانند وجود داشته باشند.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافی، نظریه تورم بر این اساس ارائه شده است که جهان اولیه دوره ای از "بیش-بسط یافتگی" را پشت سر گذاشته است که درنتیجه آن به شکل و ابعاد کنونی اش دست پیدا کرده است نظریه تورم بسیاری از مشکلاتی که در نظریه انفجار بزرگ وجود دارد را برطرف می کند اما پنروز معتقد است نظریه وی نیاز به تکیه بر نظریه تورم را از بین خواهد برد.

استفاده از پلاستيکهای يک بار مصرف در ايتاليا ممنوع می شود


استفاده از پلاستيکهای يک بار مصرف در ايتاليا ممنوع می شود
http://www.voanews.com/persian/news/Plastic_Bags-2010-12-31-112707529.html

با آغاز سال جديد میلادی، استفاده از پلاستيکهای يک بار مصرف در فروشگاهها و ساير مراکز تجاری سراسر ايتاليا ممنوع خواهد شد. اين طرح که برای نخستين بار در سال ۲۰۰۶ در دوران نخست وزيری رومانو پرودی تسليم پارلمان ايتاليا شده بود، اخيراً با ۲۹۶ رأی موافق از تصويب پارلمان اين کشور گذشت.

طرح ممنوعيت استفاده از کيسه های پلاستيکی يک بار مصرف در فروشگاهها و مراکز تجاری ايتاليا برای نخستين بار در سال ۲۰۰۶ توسط رومانو پرودی، نخست وزير سابق و رييس دولت چپ ميانه ايتاليا، به پارلمان اين کشور ارائه شد، و قرار بود تا سال ۲۰۱۰ در پارلمان ايتاليا به رأی گذارده شود. اين طرح که توسط نخست وزير کنونی، سيلويو برلوسکونی، به دليل فشار کارخانه های پلاستيک سازی به تعويق افتاده بود، به تازگی با ۲۹۶ رأی موافق در پارلمان ايتاليا به تصويب رسيد و قرار است از روز اول ماه ژانويه سال جديد به مورد اجرا، گذاشته شود.

اين طرح ممکن بود در جلسه ۲۲ دسامبر کابينه ايتاليا بار ديگر به تعويق افتد، اما با مخالفت سرسختانه استِفانيا پِرِستيجياکامو، از کارکنان اپوزيسيون سازمان حفاظت محيط زيست ايتاليا، مواجه شد.

هنوز مشخص نيست چه گامهايی برای اجرای اين قانون در نظر گرفته شده است.

از سوی ديگر، اِوا آلِسّی، از زيست شناسان صندوق جهانی حيات وحش، تخمين می زند که هر ايتاليايی در سال حدود ۴۰۰ کيسه پلاستيک استفاده می کند، بنابراين حدود ۲۵ درصد از کل ميزان پلاستيک مصرفی اروپا، فقط در ايتاليا به مصرف می رسد. وی می افزايد: «اما خوشبختانه از روز اول ژانويه ۲۰۱۱، استفاده از کيسه های پلاستيکی در ايتاليا ممنوع می شود. بنابراين در سال جديد اثری از کيسه های پلاستيکی در فروشگاهها، سوپرمارکتها و بازار، نخواهد بود.»

کيسه های پلاستيکی پيش از پوسيده شدن دهها سال در محيط زيست دوام می آورند، و از آنجا که روند از بين رفتن آنها بسيار کند صورت می گيرد، لطمات جبران ناپذيری بر محيط زيست باقی می گذارند.

لورا چيوتی يکی از شهروندان ايتاليايی در پاسخ به اين سئوال که چرا برای خريد از کيسه های غير يک بار مصرف استفاده می کند، می گويد: «وقتی می بينم آنهمه کيسه پلاستيک با آب به ساحل می آيند، ناراحت می شوم. آنها جذب طبيعت نمی شوند. اما تنها با يک کار کوچک در روز کمک بزرگی به حفظ محيط زيست می شود.»

کيسه های پلاستيکی در صورت سوزانده شدن گازهای سمی از خود توليد می کنند، و چنانچه به دريا ريخته شوند، جان فوکها و لاک پشتها در معرض خطر، قرار می گيرد.

سياست خارجی روسيه در سال ۲۰۱۰ بر نزديکی با غرب تمرکز داشت


سياست خارجی روسيه در سال ۲۰۱۰ بر نزديکی با غرب تمرکز داشت
http://www.voanews.com/persian/news/Russia_West-2010-12-31-112707639.html

تره نين: رهبران روسيه تصميم گرفته اند روابط خود را با کشورهايی که می توانند منبعی برای مدرن شدن روسيه باشند، بهبود بخشند

روسيه قسمت اعظم سال ۲۰۱۰ ميلادی را صرف بهبود روابط خود در صحنه بين المللی کرد. برای مثال، با پايان دادن به اختلافات مرزی خود با نروژ، روابط ميان روسيه و اوکراين را نيز به سطح متعادل تری ارتقاء داد. اما بزرگترين تغيير در سياست خارجی روسيه در سال ميلادی جاری را بهبود روابط مسکو با آمريکا و لهستان، تشکيل می دهد.
نيکيتا خروشچف و لئونيد برژنف رهبران اتحاد شوروی سابق و آندره گروميکو، مشهور ترين و پر سابقه ترين وزير امور خارجه اولين و آخرين امپراطوری کمونيستی جهان، مانند اکثر دولتمردان روسی چهره های اخمو و در هم کشيده داشتند، لقب گروميکو، علاوه به «آقای نه،» «مستر گروم» يا «آقای عبوس» بود، اما دميتری مدودف، رييس جمهوری فعلی روسيه، با وجود تجاوز کوتاه مدت ارتش سرخ به گرجستان در تقريبا ۱۸ ماه پيش و تيره شدن نمای سياست خارجی کرملين، قيافه ای بشاش و سرحال از خود نشان می دهد که بنوعی حاکی از علاقه روس ها به نمايشی از «نو گرائی» ست.
کنستانين ون اگرتِ، انديشمند و پژوهشگر علوم سياسی، در مورد سياست خارجی روسيه در شرق و به ويژه روابط مسکو و پکن می گويد: «روس ها در اين رابطه بطور روز افزونی طرف ضعيف تر هستند، چون اکثر شرکت های روسی منابع مالی و سرمايه مورد نياز را از چين وام گرفته اند.»
در قاره اروپا نيز حضور ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه، در مراسم يادبود قتل عام ۱۵ هزار افسر ارتش لهستان توسط ارتش سرخ در آخرين روزهای جنگ جهانی دوم در جنگل «کاتين» به تلاش بی وقفه کرملين برای بهبود روابط خود با ورشو، تعبير شد.
با اين حال يک تحليگر نظامی بنام «پاول فلگنهاور» می گويد: «البته اين مراودات نزديک و مدال دادن به شخصيت های لهستانی نمايشی از خواست کرملين برای روابط بهتر با ورشو ست، اما واقعيت اين است که هنوز زيربنايی از بی اعتمادی در روابط دو کشور وجود دارد.»
دو دهه از فروپاشی اتحاد شوروی سابق بعنوان يکی از دو ابر قدرت دوره جنگ سرد ميگذرد، و به گفته دميتری تره نين، رييس موسسه تحقيقاتی کارنگی مسکو، رهبران روسيه کاملاً نسبت به ناکامی های خود در دستيابی به جايگاه سابق، واقف هستند. آقای تره نين می گويد: «صرف جانبداری از يک تصوير در حال پژمرده شدن از شوروی سابق، برای رهبران فعلی کرملين کافی نيست. به همين دليل تصميم گرفتند روابط خود را با کشورهايی که می توانستند منبعی برای مدرن شدن روسيه باشند، بهبود بخشند.»
رييس موسسه تحقيقاتی کارنگی مسکو می گويد که ار همين رو و برای مثال، با وجود اخراج حلقه ای از جاسوسان روسی از ايالات متحده و بازداشت يک دلال اسلحه روسی در تايلند و انتقال وی به آمريکا، کرملين اجازه نمی دهد به دوستی آن کشور با ايالات متحده آسيبی وارد شود و حتی آشکارا نسبت به دخالت نظامی آمريکا در افغانستان نظر مثبتی نشان می دهد. مضافاً آنکه وی اضافه می کند: «اگر طالبان و انديشه بنيادگرايی اسلامی به نقاطی مثل قرقيزستان، تاجيکستان و ازبکستان سرايت کند، کابوسی برای روس ها شروع می شود که بشدت از آن بيزارند.»
پژوهشگران علوم سياسی در مقام مقايسه، سياست خارجی روسيه قرن نوزدهم و اتحاد شوروی در قرن بيستم را به «آونگی» تشبيه می کنند که مداوماً از شرق به غرب و بر عکس متمايل می شود. به همين سياق، روسيه قرن بيست و يکم نيز با قدرت گيری، به ويژه اقتصادی، چين در شرق آشکارا به سمت غرب، متمايل شده است.

پنجشنبه، دی ۰۹، ۱۳۸۹

اثرات اینترنت و محبوبیت کم نظیرموسیقی پاپ در سالی که گذشت


اثرات اینترنت و محبوبیت کم نظیرموسیقی پاپ در سالی که گذشت
http://www.voanews.com/persian/news/arts/Popsucess-2010-12-30-112670984.html

سی دی Bad Romance لیدی گاگا که در روزهای آخر سال ٢٠٠٩ به بازار آمد در کم ترین مدت توانست به مقام دوم در فهرست ١٠٠ تک ترانه محبوب نشریه موسیقی «بیلبورد» Billboard برسد. هم زمان این سی دی توانست به نامزدی جوایز«گرمی» رسیده و عنوان بهترین خواننده موسیقی پاپ را نیز از آن «لیدی گاگا» کند. ویدیوی سورریالیستی پنج دقیقه ای که همراه این سی دی پخش شد توانست بیش از ٣١٩ میلیون تماشاگر روی سایت اینترنتی «یوتیوب» پیدا کند و نکته جالب اینجاست که این ویدیو، محبوب ترین ویدیوی سال ٢٠١٠ نبوده است!

«جاستین بیبر» خواننده ١٦ ساله کانادایی تبارکه در وحله اول مادرش با «آپلود» کردن فیلم هایی از هنرنمایی های او روی «یوتیوب »او را به معروفیتی جهانی رساند، امروز یکی از محبوب ترین پدیده های موسیقی پاپ در میان نوجوانان در سراسر جهان محسوب می شود. او تا کنون دوبار به نامزدی جوایز موسیقی «گرمی» رسیده است. از جمله در دو رده بندی بهترین موزیسین تازه از راه رسیده و موزیسینی با بیشترین تعداد تماشاگران ویدیویی روی «یوتیوب»!

ترانه Baby جاستین بیبر با همکاری رپخوانی به نام «لوداکریس» تا امروز بیش از٤١١ میلیون تماشاگر داشته است. این مسئله ثابت می کند که بازار موسیقی وارد مراحل تازه و تجربه نشده ای شده است که هرگز تا کنون سابقه نداشته است.

تاثیرشبکه های اجتماعی

اهمیت اینترنت و به ویژه شبکه های اجتماعی در ایجاد ارتباط میان هنرمندان و مردم هنگامی ثابت شد که نشریه موسیقی «بیلبورد» فهرست تازه ای به نام «لیست ٥٠ نفره شبکه اجتماعی» را به فهرست های موجود خود اضافه کرد.این فهرست شامل نام هنرمندانی است که بیشترین ارتباط های اینترنتی را روی سایت هایی چون «یوتیوب»، «مای اسپیس» Myspace، فیسبوک و «توییتر» با هواداران خود ایجاد کرده اند.

درهمین زمان نام «ریانا» خواننده جوان اهل جزایر کارائیب و سی دی Music Of The Sun او در صدر فهرست ٥٠ نفره شبکه اجتماعی نشریه موسیقی بیلبورد قرار گرفت و او توانست خاطرات تلخ رابطه عاشقانه جنجالی و نافرجامش با «کریس براون» را به دست فراموشی بسپارد. تک ترانه های «ریانا» چهار بار در سال ٢٠١٠ در صدر فهرست بهترین های موسیقی پاپ قرار گرفتند.

یکی از این تک ترانه ها با همکاری «امینم» به نام «عشق و دروغ های تو» بود که به مدت هفت هفته در صدر فهرست «١٠٠ آهنگ داغ» نشریه «بیلبورد» قرار داشت. آلبوم «بهبودی» Recovery امینم که در آن این رپخوان معروف داستان ترک اعتیاد خود را بازگو می کند توانست در آخرین روزهای سال ٢٠١٠ در صدر فهرست بهترین های «ریتم و بلوز»، «رپ» و آلبوم های «دیجیتال» قرار بگیرد.

پرفروش ترین خواننده میانسال جهان

سوزان بویل خواننده میانسال اهل اسکاتلند با آلبوم «هدیه» Gift در صدر فهرست ٢٠٠ آلبوم پرفروش سال ٢٠١٠ قرار گرفت. موضوع جالب توجه در اینجا این است که این آلبوم به جهان پاپ، رپ، یا موسیقی رقص تعلق نداشت. سوزان بویل ٤٩ ساله پس از یک اجرای حیرت انگیز برای تماشاگران یک شوی محبوب در تلویزیون انگلستان به نام «استعدادهای بریتانیایی» از طریق رسانه های اینترنتی یکشبه به معروفیتی جهانی رسید و تا پایان سال ٢٠١٠ او توانست ٩ میلیون نسخه ازآلبوم «رویای من» را به فروش برساند.

موسیقی رقص

در رده بندی موسیقی رقص، تک آهنگ «کشا» Ke$a به نام «تیک تاک» توانست با موفقیت های جاستین بیبر و سوزان بویل برابری کند. کشا که پیش از معروفیت یک بار بدون اجازه وارد خانه «پرنس» ابرستاره موسیقی راک پاپ شده بود تا نواری از نمونه کارهایش را به دست او برساند توانست در نهایت با نخستین تک ترانه خود به مدت ٩ هفته در صدر فهرست بهترین های این رده بندی قرار گیرد.

در سال ٢٠١٠ علاوه بر موسیقی رقص، فهرست های موسیقی مرتبا از ترانه ها و چهره های تازه ای که در شوی تلویزیونی محبوب «گلی» Glee درباره یک عده شاگرد مدرسه موسیقی مورد توجه قرار گرفته است پر و خالی می شدند. یکی از ترانه های این شوی تلویزیونی در ماه اکتبر گذشته توانست رکورد «بیتل» ها را از لحاظ حضور در صدر فهرست گروه های موسیقی محبوب بشکند.

در سالی که گذشت هرچند فروش اینترنتی موسیقی به موفقیت های تازه و چشمگیری دست یافت اما فروش سی دی در مراکز فروش موسیقی دچار شکست های جبران ناپذیری شد. کنسرت ها و تورهای سراسری گروه های مختلف از موفقیت چندانی برخوردار نبودند و برخی از آن ها در طول سال لغو شدند.

درسالی که گذشت جهان موسیقی هنرمندانی چون «لینا هورن» و «تدی پندرگراس» را از دست داد. رپخوان «کیث گورو الام»، راکر«رانی جیمز دیو»، خواننده موسیقی سول «سلمان برک» و خواننده رگه «گرگوری آیزک» نیز درگذشتند و دوستداران جان لنون در سی امین سال درگذشت او، یک بار دیگر یاد او را گرامی داشتند.

فیروزه خطیبی-جایزه «تندیس» جشنواره سینمایی پالم اسپرینگز برای مایکل داگلاس


جایزه «تندیس» جشنواره سینمایی پالم اسپرینگز برای مایکل داگلاس
فیروزه خطیبی
http://www.voanews.com/persian/news/arts/MichaelDouglass-2010-12-30-112665854.html

مایکل داگلاس بازیگر، تهیه کننده و کارگردان سینمای هالیوود که بتازگی برای هفتمین بار و این بار برای ایفای نقش در فیلم «وال استریت: پول هرگز نمی خوابد» Wall Street: Money Never Sleeps نامزد دریافت جوایز «گلدن گلوب» شده است در ماه ژانویه آینده جایزه افتخاری «تندیس» یا Icon جشنواره معتبر سینمایی «پالم اسپرینگز» در جنوب کالیفرنیا را دریافت خواهد کرد.

درجشنواره سینمایی پالم اسپرینگ ٢٠١١ فیلم دیگری از مایکل داگلاس نیز به نام «مرد تنها» Solitary Man به نمایش گذاشته خواهد شد. فیلمی درباره مرد زن باره ای که در نهایت شغل و خانواده خود را به خاطرزندگی خصوصی ناهمگونی که در پیش گرفته است ازدست می دهد. پس از نمایش فیلم، تماشاگران فرصتی خواهند یافت تا در یک جلسه پرسش و پاسخ با حضورمایکل داگلاس و «پیتر بارت» منتقد سینمایی نشریه «ورایتی» Variety شرکت کنند.

مایکل داگلاس ٦٦ ساله درحال حاضر با بیماری سرطان گلو دست به گریبان است و مشغول شیمی درمانی است اما انتظار می رود که تا زمان برگزاری جشنواره «پالم اسپرینگز» در اواسط ماه ژانویه این بازیگر بتواند در جمع دوستداران خود در فستیوال حاضر شود.

هرچند گرفتن بالاترین جایزه سالیانه از جشنواره سینمایی معتبری چون پالم اسپرینگز از افتخارات هربازیگری به شمار می رود اما نتایج این جشنواره معمولا تاثیری بر گزینش های اعضای «آکادمی» و رای دهندگان جوایز اسکار ندارد.

بازی مایکل داگلاس در فیلم «مرد تنها» هرچند در وحله اول مورد توجه منتقدین سینمایی و دست اندرکاران جوایز اسکار قرار گرفت اما از سوی «اتحادیه بازیگران سینما» و دیگر منتقدان سینمایی در سطح کشور اعتنای چندانی به این فیلم نشد.


تاريخ مصور ايران

ايميل فورورد شده -- روی هر عکس برای مطالعه مطلب کليک کنيد

http://iichs.org/index.asp?img_cat=117&img_type=0

نظميه در دوران قاجار

http://iichs.org/index.asp?img_cat=77&img_type=0

محرم از نگاه تصوير

http://iichs.org/index.asp?img_cat=75&img_type=0

کودتاي نظامي ١٢٩٩ و معماري نظامي گرايانه

http://iichs.org/index.asp?img_cat=74&img_type=0

محمد شاه

http://iichs.org/index.asp?img_cat=40&img_type=0

احمدشاه از کودکي تا سلطنت

http://iichs.org/index.asp?img_cat=39&img_type=0

مسعود ميرزا ظل السلطان

http://iichs.org/index.asp?img_cat=38&img_type=0

لياخوف

http://iichs.org/index.asp?img_cat=37&img_type=0

اشرف پهلوي

http://iichs.org/index.asp?img_cat=36&img_type=0

سيدحسن تقي‌زاده

http://iichs.org/index.asp?img_cat=35&img_type=0

ريچارد نيكسون

http://iichs.org/index.asp?img_cat=34&img_type=0

ستارخان

http://iichs.org/index.asp?img_cat=33&img_type=0

ميرزا علي‌اصغرخان امين‌السلطان

http://iichs.org/index.asp?img_cat=32&img_type=0

رضا پهلوي از تولد تا كودتا

http://iichs.org/index.asp?img_cat=31&img_type=0

سپهبد احمد اميراحمدي

http://iichs.org/index.asp?img_cat=30&img_type=0

تحصن در مشروطه

http://iichs.org/index.asp?img_cat=28&img_type=0

انقلاب اسلامي ايران (بدون شرح)

http://iichs.org/index.asp?img_cat=27&img_type=0

آيت‌الله سيد ابوالقاسم كاشاني

http://iichs.org/index.asp?img_cat=26&img_type=0

همسران رضاشاه

http://iichs.org/index.asp?img_cat=25&img_type=0

محمدحسين امين‌الضرب

http://iichs.org/index.asp?img_cat=23&img_type=0

نامزدي محمدرضا پهلوي و فرح ديبا

http://iichs.org/index.asp?img_cat=22&img_type=0

شمس پهلوي

http://iichs.org/index.asp?img_cat=21&img_type=0

پيمان سنتو

http://iichs.org/index.asp?img_cat=19&img_type=0

نجفقلي صمصام‌السلطنه بختياري

http://iichs.org/index.asp?img_cat=18&img_type=0

كلنل پسيان

http://iichs.org/index.asp?img_cat=17&img_type=0

جشنهاي 2500 ساله شاهنشاهي

http://iichs.org/index.asp?img_cat=16&img_type=0

مشروطه

http://iichs.org/index.asp?img_cat=15&img_type=0

رضاشاه در تبعيد

http://iichs.org/index.asp?img_cat=14&img_type=0

اصلاحات ارضي

http://iichs.org/index.asp?img_cat=13&img_type=0

مجلس سنا

http://iichs.org/index.asp?img_cat=12&img_type=0

حزب رستاخيز

http://iichs.org/index.asp?img_cat=11&img_type=0

اشغال ايران

http://iichs.org/index.asp?img_cat=10&img_type=0

تحريم تنباكو

http://iichs.org/index.asp?img_cat=9&img_type=0

آيت‌الله شيخ فضل‌الله نوري

http://iichs.org/index.asp?img_cat=8&img_type=0

فتح تهران

http://iichs.org/index.asp?img_cat=7&img_type=0

ارتشبد محمد خاتمي

http://iichs.org/index.asp?img_cat=6&img_type=0

رضاخان و كودتاي 1299

http://iichs.org/index.asp?img_cat=5&img_type=0

قيام سي تير 1331

http://iichs.org/index.asp?img_cat=4&img_type=0

كودتاي 28 مرداد 1332

http://iichs.org/index.asp?img_cat=3&img_type=0

انقلاب اسلامي ايران

http://iichs.org/index.asp?img_cat=2&img_type=0

قيام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲

http://iichs.org/index.asp?img_cat=1&img_type=0

نهضت مشروطيت به روايت تصوير

برنامه های تلويزيونی بلند تر تلويزيون ايرانسکوپ


برنامه های تلويزيونی بلند تر تلويزيون ايرانسکوپ
اينجا را کليک کنيد

چهارشنبه، دی ۰۸، ۱۳۸۹

فيروزه خطيبی-گروه«بان جووی» عنوان پردرآمد ترین کنسرت های تورجهانی سال ٢٠١٠ را از آن خود ساخت


گروه«بان جووی» عنوان پردرآمد ترین کنسرت های تورجهانی سال ٢٠١٠ را از آن خود ساخت
فيروزه خطيبی
http://www.voanews.com/persian/news/arts/BonJovi-2010-12-29-112613534.html

تورسراسری ٢٠١٠ «بان جووی»، گروه راک اندرول برخاسته از ایالت نیوجرسی، در صدرفهرست پردرآمدترین کنسرت های سال ٢٠١٠ قرارگرفت. پس از بان جووی به ترتیب، «ای سی دی سی»AC/DC، «یوتو»U2 و «لیدی گاگا» قرار گرفته اند.

بنا برگزارش نشریه «پولستار»Polstar، علیرغم مشکلات و وضعیت ناگوار اقتصادی که گریبان بخش های مختلف صنعت موسیقی ازجمله فروش سی دی را نه تنها در آمریکای شمالی بلکه در سراسر جهان گرفته است، گروه «بان جووی» توانست با گذر از مرز٢٠٠ میلیون دلاری عواید کنسرت های تور اخیر خود، رکورد چشمگیری بجای بگذارد.

کل عواید فروش کنسرت های جهانی «بان جووی» به مبلغی بالغ بر ٢٠١ میلیون دلار می رسد که کمی بیش از نیمی از این مبلغ از کنسرت های آمریکای شمالی این گروه به دست آمده است.

بنا برگزارش «پولستار» گروه AC/DC با ١٧٧ میلیون دلار ازلحاظ فروش کنسرت های سال ٢٠١٠ در مقام دوم قرار دارد و گروه «یوتو»U2 با ١٦٠ میلیون دلار، لیدی گاگا با ١٣٣ میلیون دلار و گروه «متالیکا» Metalica با ١١٠ میلیون دلار به ترتیب مقام های سوم تا پنجم را به دست آورده اند.

«راجر واترز» و گروه «پینک فلوید» Pink Floyd با نسخه تازه ای از «دیوار» The Wall توانسته اند پس از «بان جووی» در مقام دوم پرفروش ترین کنسرت های آمریکای شمالی قرار بگیرند. گروه «دیو ماتیوز بند» Dave Mathews Band ، مایکل بوبله، ستاره موسیقی پاپ کانادا – و گروه «ایگلز» Eagles به ترتیب در مقام های سوم تا پنجم این فهرست قرار دارند.

با این همه این گروه ها و چهره های معروف جمعا نتوانستند مقدار فروش کنسرت های امسال را به حد فروش کنسرت های سال گذشته برسانند و پنجاه تور موسیقی آمریکای شمالی امسال جمعا ١٫٦٩ میلیارد دلار عواید داشته است. این مبلغ ١٥ درصد کم تر از سال گذشته است.

بنا برآمار و ارقام گزارش شده در نشریه «پولستار» مجموع فروش بلیت های کنسرت های موسیقی در آمریکای شمالی امسال ١٢ درصد کم تر از سال ٢٠٠٩ بوده است. به همین صورت عواید کنسرت های موسیقی در سال ٢٠١٠ در سطح جهانی نیز هفت درصد کم تر از سال پیش بوده است.

بنا برهمین گزارش ، تنها مبلغی که از سال پیش بالاتر رفته، قیمت بلیت های این کنسرت هاست. میانگیر بهای بلیت های کنسرت ها در سطح جهان در سال گذشته به مقدار ٤ درصد افزایش یافته است.

با این همه عواید ١٠٨ میلیون دلاری تورآمریکای شمالی «بان جووی» در مقایسه با فروش کنسرت های دیگری که در سال های اخیر در مقام اول پرفروش ترین قرار گرفته اند به مراتب کم تر بوده است. گروه «رولینگ استونز» در تور آمریکای شمالی سال ٢٠٠٥ خود ١٦٢ میلیون دلار درآمد داشته اند.

گری بونجیووانی، ویراستار نشریه «پولستار» می گوید:«هنرمندان در دوران سخت اقتصادی شوهای کمتری می گذارند و آن هایی که تعداد این شوها را بیشتر می کنند معمولا دچار زیان های مالی شدیدی می شوند. درمجموع در سالی که گذشت کنسرت های تورهای جهانی سودآور تراز کنسرت های آمریکای شمالی با بلیت های گرانقیمت تر و تعداد شوهای بیشتر بوده اند. هم چنین کنسرت های هوای آزاد سال گذشته کمپانی «لایو نیشن»Live Nation همگی ناموفق بوده اند.»

«پل مک کارتنی» بیتل ٦٨ ساله با کنسرت های سه ساعته و طولانی که همیشه از پرفروش ترین کنسرت ها بوده است توانست با ٢١ اجرا در سال ٢٠١٠ و شبی ٣٫٨٦ میلیون دلار بیشترین درآمد تک کنسرت های آمریکای شمالی را به دست آورد. «بان جووی»، «راجرواترز و پینک فلوید»، آلحاندرو فرناندز، التون جان و بیلی جوئل توانستند به ترتیب در مقام های بعدی پس از پل مک کارتنی از لحاظ فروش بالای تک کنسرت هایشان در آمریکای شمالی قرار گیرند.

از لحاظ محبوبیت، «دیو ماتیوز بند» با فروش بیش از یک میلیون بلیت کنسرت توانست در مقام اول قرار گیرد و «بان جووی» ، «جاستین بیبر»،جان مایر و «برد پیزلی» توانستند در صدر پنج نفر اول این فهرست قرار بگیرند.

فهرست ١٠ نفری پرفروش ترین هنرمندان محبوب در کنسرت های آمریکای شمالی با «پل مک کارتنی»، لیدی گاگا، جیمز تیلور و کارول کینگ در تور «تروبادور»، «بلک آید پیز»Black Eyed Peas و جان مایر تکمیل می شود.

نشریه موسیقی «بیلبورد» Billboard نیز با تقویمی که از ماه نوامبر هرسال آغاز می شود گروه «بان جووی» را به عنوان پرفروش ترین کنسرت های یک تورجهانی درصدر فهرست خود قرار داده است.

جورج کلونی و همکاری باگوگل و سازمان ملل متحد برای جلوگیری از وقوع جنگ های داخلی تازه در سودان


جورج کلونی و همکاری باگوگل و سازمان ملل متحد برای جلوگیری از وقوع جنگ های داخلی تازه در سودان
http://www.voanews.com/persian/news/arts/GeogeClooney-2010-12-29-112621584.html

گروه حقوق بشری علیه کشتارهای جمعی که به همت جورج کلونی بازیگر سرشناس هالیوود پایه گذاری شده است، روز سه شنبه اعلام کرد که با همکاری شرکت اینترنتی گوگل و سازمان ملل متحد وبا استفاده از یک سیستم ماهواره ای، مرزهای سودان شمالی و جنوبی را زیرنظر خواهد گرفت تا پس از رفراندومی که ماه آینده در این کشورانجام خواهد شد از وقوع جنگ های داخلی تازه در این کشورجلوگیری کند.

جورج کلونی مخارج کارگزاری این سیستم ماهواره ای که «سنتینال پراجکت» Centinal Project خوانده می شود را تقبل کرده است. این ماهواره با ارسال تصاویری از منطقه به صورت شبانه روزی این تصاویر را به یک سیستم بررسی و تجزیه و تحلیل به ویژه مسائل حقوق بشری در هاروارد منتقل می کند.

تصاویر ارسالی ماهواره ای و تجزیه تحلیل ها، حضور هرگونه حرکتی در رابطه با لشگرکشی ، ارسال قوای نظامی یا برخورد با غیرنظامیان را برجسته می کند، سازمان ملل بلافاصه گزارشی از آن را منعکس کرده و گوگل هم نتایج آن را روی اینترنت منعکس می سازد.

جورج کلونی در این مورد می گوید:«ما می خواهیم افرادی که به فکر طرح های تازه نسل کشی و جنایت های جنگی دیگری هستند بدانند که جهان چشم بر آن ها دوخته است و هر حرکت آن ها را زیر نظر دارد. جنایتکاران جنگی در تاریکی به کار خود ادامه می دهند اما انجام این جنایات زیر نورافکن رسانه ها کار آن ها را به مراتب مشکل تر می سازد.»

جورج کلونی و دیگر دست اندرکاران این ابتکار تازه معتقدند آثار و علائم هشدار دهنده اولیه می تواند ازعواقب وخیم و خطرناک بعدی جلوگیری کند.

گمان می رود که با رفراندمی که در روز٩ ژانویه ٢٠١١ در جنوب سودان برگزار خواهد شد یک بار دیگر جنگ های داخلی میان سودان شمالی و جنوبی از سر گرفته شود. این رای گیری نتیجه قرارداد صلحی است که در سال ٢٠٠٥ به نزاع و کشمکش های ٢١ ساله ای که بیش از دو میلیون کشته و میلیون ها تن بی خانمان برجای گذاشت پایان بخشد.

دست اندرکاران این پروژه بشردوستانه اعلام کردند که «ماهواره پروژه سنتینال» از امروز(چهارشنبه ٢٩ دسامبر) روی اینترنت کارخود را آغاز خواهد کرد.
http://www.satsentinel.org

سه‌شنبه، دی ۰۷، ۱۳۸۹

ریچل پورتمن، نخستین زن آهنگسازبرنده اسکار دررشته موسیقی متن فیلم

ریچل پورتمن، نخستین زن آهنگسازبرنده اسکار دررشته موسیقی متن فیلم
http://www.voanews.com/persian/news/arts/RachelPortman-2010-12028-112562139.html

ریچل پورتمن آهنگساز بریتانیایی تبار و برنده اسکار هالیوود یکی از تنها زنان آهنگسازی است که در پشت بسیاری از موسیقی های فیلم های پرطرفدار هنری و تفکربرانگیز حضوری شاخص دارد. از جمله فیلم تازه «هیچوقت نذار برم» Never Let Me Go که اخیرا با بازیگری «کری مولیگان» و «کیرا نایتلی» برروی پرده سینماها آمد و به شدت مورد توجه هواداران فیلم های متفاوت قرار گرفت.

«پورتمن» موسیقیدان برجسته ای است که علاوه برساختن موسیقی متن فیلم های سینمایی درساختن موسیقی متن فیلم های تلویزیونی نیز دست دارد اما او موسیقی فیلم «هیچوقت نذار برم» را یکی از آثار مورد علاقه خود می خواند:«من واقعا آدم خوش شانسی بوده ام که تا حالا کارهای زیادی بهم پیشنهاد شده اما فکر می کنم به طور طبیعی بیشتر به سوی پروژه هایی مثل این فیلم کشیده میشم.»

ریچل پورتمن ٥٠ ساله در طول نزدیک به سه دهه زندگی حرفه ای و نشستن پشت پیانو، فهرست قابل توجهی از آثار مختلف را ارائه کرده است و هرچند تمایل زیادی به کار روی موسیقی های آرامش بخش و روح نواز دارد اما می گوید همواره به دنبال پروژه هایی است که بتواند در آن توانایی های خود را در ساختن آثار متفاوت به بوته آزمایش بگذارد:«من در سبک های بسیار متفاوتی تا کنون کار کرده ام و از همه این کارها نیز لذت برده ام. کارهای تازه و چالش هایی که در ساختن موسیقی فیلم وجود دارد برایم بی نهایت سرگرم کننده است. مثل فیلم ترسناک «کاندیدای منچوری» که در آن با «جاناتان دم» همکاری داشتم و این موسیقی می بایست بسیار هراس انگیز ودلهره آور باشد. خوب این با کارهایی که قبلا کرده بودم مثل فیلم «شوکولات» تفاوت های عمده ای داشت.»

ریچل پورتمن در سال ١٩٩٦ برای ساختن موسیقی فیلم «اما» Emma برنده جایزه اسکار شد و این نخستین باری بود که یک آهنگساز زن در این رده بندی از جوایز اسکار به دریافت جایزه ای نائل می شد.

پورتمن از نوجوانی به آهنگسازی روی آورد و زندگی حرفه ای او نیز از دوران دانشجویی در دانشگاه آکسفورد آغاز شد. هنگامی که در سال ١٩٨٢ ریچل با دانشجوی دیگری به نام «هیو گرنت» (بازیگر وکمدین انگلیسی) به همکاری در فیلم «ممتاز» پرداخت و به این صورت اولین دستمزد خود را برای ساختن موسیقی متن یک فیلم دریافت کرد.

فیلم«هیچوقت نذار برم» زندگی سه دوست جوان را دنبال می کند که در یک مدرسه شبانه روزی انگلیسی زندگی می کنند و همانجا بزرگ می شوند اما بعدها می فهمند که از آن ها شبیه سازی شده است تا از اعضای بدنشان برای درمان بیماران ثروتمند استفاده شود. این فیلم درام بر اساس رمانی به قلم «کاسو ایشیگورو» ساخته شده که دومین داستان از مجموعه شش رمان این نویسنده به شمار می رود که به شکل یک فیلمنامه درآمده است. اولین رمان او به نام «بازمانده روز» Remain Of The Day در سال ١٩٨٣ به صورت فیلمی با شرکت آنتونی هاپکینز و «اما تامپسون »نامزد دریافت ٨ جایزه اسکار شد.

ریچل پورتمن پیش از این هم برای ساختن موسیقی متن فیلم های دیگر از جمله «قوانین خانه سایدر» Cider House Rules با شرکت مایکل کین، «شوکولات» با شرکت ژولیت پینوش و جانی دپ، نامزد دریافت جایزه اسکار شده، یکی از نامزدهای احتمالی در رده بندی بهترین موسیقی متن سال جوایز اسکار برای فیلم «هیچوقت نذاربرم» به شمار می رود. این فیلم در ماه سپتامبر سال جاری در آمریکای شمالی بر روی پرده سینماها آمد.

بايگانی وبلاگ